Ivo Melchers Ivo Melchers
10/12/2022 19:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/12/2022 19:06

Dit waren de belangrijkste tweets van Elon Musk over dogecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Shiba inu stijgt als een raket, maar hoe staat het met dogecoin koers?

Foto: Valerii Piankovskyi/Shutterstock

Wanneer men over dogecoin (DOGE) spreekt, kan men niet meer om Elon Musk heen. De kersverse CEO en eigenaar van Twitter flirt regelmatig met de populaire meme-coin en heeft dan ook veel invloed op de koers van DOGE. Musk had zijn liefde voor dogecoin echter al in 2019 kenbaar gemaakt door te zeggen dat het misschien wel zijn favoriete cryptocurrency zou zijn. Inmiddels is niks meer te gek voor de rijkste man op aarde en is het de normaalste zaak van de wereld om de koers men één enkele tweet de lucht in te laten schieten.

Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tweets van Elon Musk

In april van dit jaar kon je in het altcoin nieuws lezen dat Musk dogecoin betalingen op Twitter had voorgesteld. Een paar dagen eerder werd bekend dat Musk een groot aandeel in het sociale mediaplatform had verkregen. Op dat moment anticipeerden veel dogecoin-investeerders al op zo´n soort voorstel en als gevolg steeg de koers binnen een uur tijd met zo’n 8,5%.

Enkele maanden later verklaarde Musk simpelweg ‘ik blijf dogecoin steunen’, nadat hij, Tesla en SpaceX aangeklaagd werden voor het promoten van de memecoin. De miljardair staat erom bekend om vaak simpele en vooral nietszeggende tweets de wereld in te sturen.

Nadat Musk op 27 oktober Twitter had overgenomen, deelde hij enkele dagen later een foto van zijn Shiba Inu-hond, de officiële mascotte van dogecoin. Deze hond had een shirtje aan met daarop het Twitter logo en een knipoog was het bijschrift van de meme-waardige tweet.

Advertentie

DOGE en Twitter

Musk maakt er de laatste tijd een kunst van om DOGE-holders hoopvol te houden met vage suggestieve tweets over de omarming van de meme-coin op het zojuist aangekochte sociale mediaplatform.

Hoe en of DOGE daadwerkelijk geïntegreerd zal worden is allerminst duidelijk en enkel de tijd zal uitwijzen wat Musk in petto heeft voor dogecoin. Het lijkt in ieder geval zeker dat Musk van plan is om crypto te implementeren op Twitter:

Het is een no-brainer voor Twitter om betalingen in te voeren. Fiat en crypto.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie