Simon Bosch Simon Bosch
19/06/2022 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2022 18:11

Dogecoin Koers Stijgt Met 10% na Nieuwe Tweet Elon Musk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin Koers Stijgt Met 10% na Nieuwe Tweet Elon Musk

Foto: Margaret Jung/Shutterstock

Elon Musk, Tesla en SpaceX zijn onlangs aangeklaagd voor het promoten van de memecoin Dogecoin (ticker: DOGE). Musk zou de populaire cryptocurrency hebben gebruikt voor Ponzi-fraude en moet als hij de zaak verliest een enorm bedrag terugbetalen aan DOGE-investeerders. Maar op Twitter verklaart hij dat hij de token blijft steunen.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Kort maar krachtige tweet over Dogecoin

In een tweet verklaarde hij vanmorgen simpelweg ‘ik blijf Dogecoin steunen’. Hij staat erom bekend dat hij vaak simpele, zelfs nietszeggende tweets de wereld in stuurt. Maar vaak blijkt juist dat zijn tweets ongelofelijk doordacht zijn. Zo heeft hij in 2018 de Amerikaanse SEC op zijn hals gehaald door te tweeten dat alle aandelen van Tesla (TSLA) offline gehaald zouden worden. Dat leek eerder een manier te zijn om investeerders die short waren op Tesla te laten stoppen.

Later schreef hij in een tweet dat hij en zijn toenmalige vriendin hun pasgeboren zoontje X Æ A-12 Musk hebben genoemd. Dat klinkt als een absurde grap, maar het is echt waar. Als Elon zegt dat hij Dogecoin blijft steunen, dan heb je dus een rechtszaak nodig om dat te voorkomen.

Advertentie

Grotere plannen voor DOGE?

Het is geen geheim dat Musk een criticus is van het beleid van centrale banken. Sterker nog, hij heeft openlijk gezegd dat cryptocurrencies superieur zijn aan fiat-valuta. Je kunt je afvragen of hij écht serieuze plannen heeft met Dogecoin, maar in ieder geval is het zelden slim om tegen de serie-ondernemer en miljardair te gokken. Als hij iets zegt, dan is de kans groot dat hij echt ook echt meent.

Musk is niet de bedenker van Dogecoin, maar hij heeft duidelijk een flinke vinger in de pap. Dat zou kunnen betekenen dat de voorraad Dogecoin-tokens uiteindelijk ‘hard’ kan worden als hij dat zou vragen van de ontwikkelaars.

Eerder dit jaar ging het nieuws dat Elon Twitter wilde kopen. Nu weten we dat hij betalingen met DOGE mogelijk wil maken. Hetzelfde zou hij willen met de producten in de SpaceX-fanshop en Starlink.

Op het moment van schrijven is de koers van dogecoin een van de hardste stijgers. Dat heeft waarschijnlijk deels te maken met de tweet van Musk.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie