Roy van Krieken Roy van Krieken
03/01/2022 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/01/2022 19:44

Elon Musk: Crypto is superieur aan traditioneel geld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Elon Musk: Crypto is superieur aan traditioneel geld

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Miljardair en Tesla CEO Elon Musk heeft zich onlangs uitgebreid uitgelaten over de crypto industrie en het huidige globale geldsysteem. Volgens Musk kleven er op het moment enorme problemen aan dit geldsysteem en kan de crypto industrie deze problemen oplossen. 

Nederlandse thuiswerkers slaan jackpot met zelf bitcoins maken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Elon Musk

Elon Musk deed deze uitspraken tijdens een podcast met Lex Fridman. Volgens Musk zijn de problemen met het huidige geldsysteem het gevolg van het feit dat overheden over de hele wereld zich kunnen mengen in de mondiale geld voorraad.

Door middel van het printen van absurde hoeveelheden fiat geld wordt de waarde van het geld verdund. Het gecentraliseerde aspect van dit systeem is volgens Musk inherent een tekortkoming. Daarnaast draait het geldsysteem op stokoude technologie die drastisch toe is aan verbetering.

“De regering heeft effectief de rechten tot het bewerken van de ‘money database’ en ze willen die rechten gebruiken om meer geld te maken wanneer zij daar zin in hebben. Dit vergroot de fouten in de database die geld heet.”

Daarom pleit hij in de podcast voor cryptocurrencies. Volgens Elon Musk heeft de crypto industrie de potentie om het geldsysteem te verbeteren of zelfs te vervangen. 

Identiteit Bitcoin bedenker

In de podcast wordt er ook gesproken over de mogelijke identiteit van de anonieme oprichter van bitcoin, Satoshi Nakamoto. Musk lijkt ervan overtuigd te zijn dat hij weet wie er achter dit pseudoniem zit.

Volgens Musk is de Amerikaanse computer scientist Nick Szabo de persoon achter de lancering van de eerste cryptocurrency ooit. Musk stelt dat hij voldoet aan alle kenmerken van Satoshi Nakamoto.

Vooral het feit dat Szabo in 1998 een voorstel publiceerde om een digitale valuta genaamd ‘BitGold’ te maken doet Musk ertoe geloven dat hij degene is die achter het pseudoniem Nakamoto schuil gaat.

Bitcoin

Musk erkent dat veel cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), alles behalve perfect zijn. Veelal wordt er gekampt met problemen zoals lange transactietijden en hoge transactiekosten. Desalniettemin bieden cryptocurrencies zoals bitcoin een uitkomst en worden zij constant verbeterd, zo stelt Musk.

In het verleden heeft Elon Musk zich nog wel eens negatief uitgesproken over bitcoin, maar in dit interview blijft hij overwegend lovend over de grootste cryptocurrency. Daarnaast heeft Tesla onder leiding van Musk ook $1,5 miljard aan bitcoin aangeschaft in 2021.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie