Timo Bult Timo Bult
04/09/2022 11:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2022 11:30

LUNA classic 150% in de plus en meer belangrijk crypto nieuws

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dit was het belangrijkste crypto nieuws van deze week

Foto: Oleg_Yakovlev/Shutterstock

De week zit er weer op en het was er weer een met een hoop interessant crypto nieuws! Om jou goed voorbereid de nieuwe week te laten beginnen, lees je in dit artikel de drie grootste crypto gebeurtenissen van de afgelopen week. Te beginnen met de bizarre stijging van luna classic

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Luna classic naar de maan: 150% in de plus

Velen van ons zullen het niet verwacht hebben, maar luna classic (LUNC) is deze week extreem hard in waarde gestegen. De altcoin, wat een overblijfsel is van het ingestorte Terra-netwerk, kwam ongeveer een week geleden in een stroomversnelling terecht. Gedurende de week stond de koers van LUNC op zijn piek dik 150% in het groen!

Sinds deze piek is LUNC echter weer met 24% in waarde gecorrigeerd. De reden waarom LUNC zo hard kon stijgen lijkt te maken te hebben met twee factoren. Ten eerste implementeerde het netwerk recentelijk een grote update waarmee LUNC houders hun crypto kunnen staken. Ten tweede werd deze week een voorstel ingediend door Edward Kim om 1,2% belasting te heffen op alle transacties binnen het netwerk en deze vervolgens te vernietigen.

Dit alles heeft ertoe geleid dat sommige investeerders een verdere stijging van de LUNC prijs verwachten. Of dit ook echt zal gebeuren zal de tijd moeten uitwijzen. Wel is het belangrijk waakzaam te zijn nu LUNC zo hard in waarde is gestegen.

Advertentie

Ethereum Merge komt eraan, wat moet je doen?

Deze week begon ook een nieuwe maand, de maand waarin Ethereum (ETH) eindelijk de Merge zal implementeren. Vanaf dat moment zal Ethereum geen miners meer hebben en zullen ETH-houders hun crypto kunnen staken.

Het netwerk zal dus een grote stap gaan maken. Dit zal naar verwachting op 15 september voltooid zijn. Wat dien jij als ETH bezitter te doen om je voor te bereiden op dit evenement? Zoals je in dit artikel kan lezen hoef je eigenlijk niet veel te doen, anders dan je er bewust van zijn dat de Merge plaats gaat vinden. Dit zal bijvoorbeeld de opnames bij exchanges zoals Bitvavo tijdelijk pauzeren.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano ook in de spotlight deze maand met activatie Vasil update

En niet alleen Ethereum gaat een grote update implementeren, zijn grote rivaal Cardano (ADA) ook. In het Cardano nieuws viel te lezen dat het netwerk recent bekend heeft gemaakt dat Vasil op 22 september geactiveerd zal worden. Vasil zal grote verbeteringen brengen op het gebied van transactiekosten en -snelheden. Kortom, we hebben een spannende maand voor de boeg!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie