Ivo Melchers Ivo Melchers
07/11/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 18:30

Dit zijn de plannen van Solana voor volgend jaar

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Creativa Images

Tijdens Solana Breakpoint, een jaarlijkse vierdaagse conferentie van het Solana (SOL) ecosysteem, zijn enkele belangrijke aankondigingen gedaan m.b.t de roadmap van het project.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana plannen

Eén van die aankondigingen had te maken met de Solana smartphone. In juni dit jaar kon je in het altcoin nieuws lezen dat Solana Labs, de ontwikkelaars achter Solana, hun eigen smartphone zou gaan lanceren. Deze smartphone, genaamd Saga, is in essentie een Android telefoon, maar gebruikers zullen gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen installeren, waaronder marktplaatsen voor non-fungible tokens (NFT’s). Saga zal ook een zogenoemde Solana Software Development Kit (SDK) bevatten, waarmee ontwikkelaars gemakkelijk applicaties voor de telefoon kunnen ontwikkelen. Als laatste speelt de beveiliging van private wallet keys een belangrijke rol binnen de ontwikkeling van de nieuwe smartphone.

De pre-orders voor Saga zullen beginnen in het begin van 2023, echter is er nog geen officiële datum bekend gemaakt. Volgens het mobiele team van Solana is de smartphone ‘gemaakt voor de mensen’. Vibhu Norby, de CEO en oprichter van Solana Spaces, gaf aan dat iedereen in staat zal zijn om een Solana winkel te openen.

Een tweede aankondiging had te maken met de Solana dApp store. Dit is te vergelijken met een app store zoals je die gewend bent, alleen dan puur voor dApps. Deze dApp store zal echter in tegenstelling tot een normale app store een einde gaan maken aan kosten, inkomsten en vergoedingen. Het bedrijf heeft bevestigd met de geïnteresseerde deelnemers dat de inzendingen in januari 2023 zullen openen.

Advertentie

Solana en Google Cloud

Gisteren kon je lezen dat Solana een samenwerking is aangegaan met Google Cloud. Als onderdeel van deze samenwerking gaat Google Cloud namelijk een ‘blokproducerende validator’ draaien op de Solana-blockchain. Ook is Google Cloud van plan om de blockchain node engine naar het Solana netwerk te brengen. Ontwikkelaars zullen daarnaast hulp krijgen bij het indexeren van de gegevens van Solana en het toevoegen aan de BigQuery-datawarehouse. Het laatste onderdeel van de samenwerking is een kredietprogramma wat Google Cloud beschikbaar stelt om startups in het Solana-ecosysteem te selecteren, waarbij tot $100.000 aan Cloud Credits beschikbaar is voor de aanvragers.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie