Do Kwon biedt excuses aan voor crash Terra (LUNA) ecosysteem

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Do Kwon biedt excuses aan voor crash Terra (LUNA) ecosysteem

Foto: Bankrx/Shutterstock

Begin mei is Terra (LUNA) en de bijbehorende UST-stablecoin naar nul gegaan. Het had enorme gevolgen, waaronder de teloorgang van het hedgefonds Three Arrows Capital (3AC) en financiële moeilijkheden voor vele andere crypto-bedrijven. Terra-oprichter Do Kwon was vooral angstvallig stil de afgelopen tijd, maar nu biedt hij zijn excuses aan.

Do Kwon: “Ik had sceptischer moeten zijn”

Voor het eerst sinds de crash drie maanden geleden is hij in gesprek gegaan met de pers. In een interview met Coinage verklaart hij dat vooral hijzelf schuldig is voor de instorting van het project. “Achteraf gezien hadden we een stuk sceptischer moeten zijn,” verklaarde hij. De ticker van de grootste coin was nota bene ‘LUNA’, letterlijk ‘maan’. Dat legt de verwachtingen nogal hoog, natuurlijk. De bekende investeerder Mike Novogratz liet er het project zelfs op zijn arm vereeuwigen.

In het eerste deel van hetzelfde interview verklaarde hij eerder deze week dat hij eigenlijk een grote gok heeft verloren. Algoritmische stablecoins zoals TerraUSD (UST) de standaard begonnen te worden, maar dit bleek uiteindelijk eerder een grote fout te zijn.

Tóch een inside job?

Uit dat deel van het interview bleek ook dat het inderdaad een soort inside job was, zoals al verwacht werd. Ten tijde van de crash was het hele bestuur van Terra onderweg naar Singapore voor meetings, en precies op dat moment zouden de fondsen die de prijs in stand hielden verplaatst worden. Uitsluitend Terraform Labs-werknemers wisten van het moment waarop dit plaats zou vinden. Op dat moment zou er maar weinig liquiditeit zijn.

Het team zou in eerste instantie hebben onderschat hoeveel en hoe snel UST verkocht zou worden. Hierdoor moesten ze de bitcoin-reserves wel gebruiken, die volgens Kwon niet gebruikt werden om grote UST-whales te vergoeden toen de peg brak.

Toch wil hij nog steeds door met Terra. Inmiddels is er een tweede token gelanceerd, waarmee gedupeerden moeten worden gecompenseerd met airdrops.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie