Simon Bosch Simon Bosch
28/05/2022 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2022 12:30

Terra (LUNA) 2.0 is live! Dit keer zonder algoritmische stablecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra (LUNA) 2.0 is live! Dit keer zonder algoritmische stablecoin

Foto: Furkan Cubuk/Shutterstock

Het team achter het ingestorte Terra (LUNA) ecosysteem werkt aan een nieuwe versie: Terra 2.0. Het nieuwe blockchain-netwerk ging vanochtend live, en de airdrops voor de nieuwe LUNA tokens zijn verspreid. De algoritmische stablecoin UST is echter geen onderdeel van het nieuwe plan.

Crypto scammer steelt $2.6 miljoen van nietsvermoedende slachtoffers 
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Nieuwe Terra 2.0 is zonder stablecoin

Dat schrijft de Terra-organisatie op Twitter. Veel handelsplatformen, waar LUNA en UST op werden verhandeld, hebben naast uitgedeelde vergoedingen ook airdrops van LUNA mogelijk gemaakt. Bitvavo en Binance deden hier bijvoorbeeld aan mee. De tokens van het oude netwerk blijven bestaan, maar vermoedelijk zullen ze maar amper gebruikt worden. De inhoud van je wallet(s) ten tijde van de twee snapshots werd gebruikt voor de airdrop van de nieuwe LUNA coins.

Het nieuwe netwerk is geen hard fork, benadrukt Terra op Twitter. De nieuwe blockchain heet toepasselijk Phoenix-1 en heeft vrijwel alle functies van het oude netwerk. Je kunt je nieuwe LUNA tokens staken op Terra Station, gebruiken in decentrale applicaties (dApps) en ze verhandelen op exchanges. Verschillende applicaties zijn al omgezet, waaronder Astroport, Prism, RandomEarth, Spectrum, Nebula, Terraswap en Edge Protocol.

Advertentie

Nieuwe LUNA heeft gelijk grote marktwaarde

Volgens CoinGecko is het aantal nieuwe tokens niet klein. De marktwaarde is op het moment van schrijven $4,5 miljard, terwijl de prijs al op $6,5 dollar staat. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de prijs van de oude LUNA-token, maar is al een daling van bijna 60% vanaf de top. Toch staat LUNA hiermee gelijk in de top 20 grootste crypto. De oude LUNA token staat op dit moment op ongeveer $0,00012. De prijs daalt bovendien, waarschijnlijk omdat de oude token niet meer gebruikt wordt. De oude LUNA-token en de UST-stablecoin heten vanaf nu officieel LUNC en USTC.

LUNA 2.0’, die net als de voorganger gewoon Terra (LUNA) heet, staat op het moment van schrijven al op plek 18 in de cryptocurrency ranglijst. Van de airdrop van vanmorgen kun je maar 30% direct zelf gebruiken. De overige 70% wordt verspreid over de komende 24 maanden. Dat bedrag wordt vastgezet met staking, voor de veiligheid van het netwerk. Of en wanneer er een stablecoin op het netwerk wordt geïntroduceerd is niet bekend. Terra-oprichter Do Kwon verklaarde eerder dat het vertrouwen in UST dusdanig is beschadigd dat die praktisch niet meer gebruikt kan worden.

Heeft Terra 2.0 kans van slagen? Vanochtend was op Crypto Insiders al Timo’s Take te lezen over deze lancering.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie