Simon Bosch Simon Bosch
27/05/2022 17:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2022 17:40

Binance ondersteunt ook Terra (LUNA) airdrop

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Luna classic stijgt weer 50%, maar september historisch slechte maand

Foto: David Sandron/Shutterstock

Het Terra (LUNA) ecosysteem is al lang en breed hard in elkaar geklapt, maar dat weerhoudt het team van ontwikkelaars er niet van om door te zetten. Morgenochtend lanceert het team een nieuw netwerk, ‘Terra 2.0,’ en dat vraagt om nieuwe tokens. Binance doet mee aan de bijbehorende airdrop.

Crypto ontbijt: Dip in bitcoin en ETF’s, AI tokens stijgen hard en meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ingewikkelde LUNA airdrop

Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht. De airdrop die bij Terra 2.0 hoort is vrij ingewikkeld. Het Terra-ecosysteem gebruikt namelijk twee tokens, en beide zijn ingestort in de week van 9 mei. Zoals we eerder vandaag ook schreven komt er morgenochtend een airdrop die voor HODL’ers van zowel LUNA als UST bedoeld is. De huidige tokens heten voortaan Terra Luna Classic (LUNC) en TerraClassicUSD (USTC).

De exchange maakt ook onderscheid tussen investeerders in LUNA en UST vóór de crash als na de crash. De situatie zal natuurlijk voor nogal wat paniek hebben gezorgd, waardoor veel mensen hebben verkocht of juist hebben teruggekocht. Whales moeten bovendien langer wachten op het totaal, hun tokens worden namelijk gefaseerd ge-airdropt.

Voor investeerders die vóór de crash hebben geïnvesteerd, wordt 7 mei gebruikt voor de snapshot. Toen waren beide tokens nog relatief stabiel. Als je gisteren om 18:38 Nederlandse tijd op Binance één van de tokens of allebei had gestald, dan heb je recht op de airdrop. Er zijn ook een aantal kleine lettertjes. Zo heb je geen recht op airdrops als je een hefboom gebruikte en ook niet als je de tokens hebt geleend. De volledige details vind je in dit persbericht.

Advertentie

Geen UST 2.0 op Terra 2.0

De oude UST stablecoin zal geen onderdeel van het nieuwe ecosysteem meer zijn. Dat heeft volgens Terra oprichter Do Kwon te maken met het gebrek aan vertrouwen. Het is natuurlijk mogelijk dat in de toekomst alsnog een nieuwe stablecoin wordt gelanceerd op Terra 2.0.

Binance is niet het enige handelsplatform dat zich inzet voor de airdrop. Ook het Nederlandse Bitvavo doet mee. Het lijkt er echter op dat de totale waarde van wat je ontvangt als je hebt geïnvesteerd ná de crash tegen gaat vallen. Dat komt doordat de dollarwaarde van de tokens wordt gebruikt voor de snapshots, en niet de aantallen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie