Discussier met alle crypto insiders via Telegram

EOS blijft bovenaan in nieuwste editie Chinese crypto-ranglijst, TRON haalt Ethereum in

Het Chinese Center for Information and Industry Development (CCID) heeft de nieuwste editie van zijn cryptocurrency ranglijst gepubliceerd. In de veertiende editie van deze lijst pakt EOS (EOS) opnieuw de toppositie terwijl TRON (TRX) weer Ethereum (ETH) heeft terug ingehaald.

- Advertentie -

Dat EOS wederom bovenaan staat komt niet als een verassing, de altcoin pakte ook de toppositie in de afgelopen edities. Wat wel opvallend is, is dat TRON de tweede plek teruggepakt heeft van Ethereum.

TRON is op 28 oktober de sterkste stijger in een markt die groen kleurt. De koers van de altcoin is met maar liefst 23% gestegen en stapt daarmee weer in de top 10 grootste cryptocurrencies waardoor stellar (XLM) van de tiende plek is verstoten.

Dat Tron het zo goed doet heeft wellicht te maken met het positieve nieuws uit China. President Xi Jinping liet zich onlangs uit over blockchain-technologie en kort daarna begon de markt aan een sterke rally.

Tevens liet Justin Sun, CEO van de TRON Foundation, afgelopen weekend weten dat zijn bedrijf gaat samenwerken met een “honderd miljard dollar megacorporatie.” Hij heeft nog niet verklapt om welk bedrijf het gaat, maar de gemeenschap lijkt vooral op Samsung te gokken.

Lisk (LSK) en Qtum (QTUM) zijn het sterkst gestegen op deze lijst, met zeven en tien posities respectievelijk. Lisk is een blockchain-platform dat gebruik maakt van Lisk tokens waarop ontwikkelaars gedecentraliseerde apps (dApps) in JavaScript kunnen bouwen. Het is vergelijkbaar met het Ethereum netwerk. Qtum is een blockchain hybrid dat smart contracts van Ethereum combineert met de stabiele blockchain van bitcoin (BTC).

Cosmos (ATOM) was nog nieuw op de vorige editie van deze lijst, maar is nu met twaalf posities gezakt. Ontology (ONT) daalde vorige keer vier plaatsen en deze keer vijf. GXChain (GXC) is met meer dan 30 plekken gedaald en valt van de lijst.

De cryptocurrencies worden aan de hand van drie verschillende criteria beoordeeld op deze ranglijst: technologie, innovatie en bruikbaarheid. Het is echter onduidelijk hoe het deze criteria invult.

Men moet rekening houden dat deze lijst niet door de Chinese overheid wordt uitgebracht zoals voorheen werd gedacht. Er werd gedacht dat de lijst gepubliceerd werd door de Ministry of Industry and Information Technology (MIIT), waar het CCID mee geaffilieerd is, maar het CCID brengt dit uit namens een derde partij genaamd SaidiWang.

Het is dus geen officiële ranglijst van de Chinese overheid, maar het is alsnog een populaire lijst en met al het nieuws uit China de afgelopen dagen is het interessant om te zien welke impact deze nieuwste editie zal hebben.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.990,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.010,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.027,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.078,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.190,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.990,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.010,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.027,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.078,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.190,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...