Kevin Schijven Kevin Schijven
31/07/2019 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2019 12:29

Nieuwste editie Chinese blockchain-ranglijst bevat nieuwkomers, EOS blijft bovenaan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
nieuwste_editie_chinese_blockchain-ranglijst_bevat_nieuwkomers_eos_blijft_bovenaan

Op 31 juli is de dertiende editie van de bekende Chinese cryptocurrency-ranglijst uitgebracht. Het Chinese Center for Information and Industry Development (CCID) heeft in totaal 37 cryptocurrency-projecten geëvalueerd, waarvan er twee nieuw zijn.
EOS (EOS) behoudt de toppositie op de lijst, maar Ethereum (ETH) heeft de tweede positie teruggepakt van TRON (TRX). Bitcoin (BTC) blijft langzamerhand op elke ranglijst steeds een beetje stijgen en is op deze lijst van de twaalfde plek naar de elfde gestegen.
Steem (STEEM) en Ontology (ONT) stonden in mei nog op de vierde en vijfde positie, maar bevinden zich nu op de zevende en negende plaats. Daarentegen zijn BitShares (BTS) en GXChain (GXC) ietwat gestegen in de top 10. Lisk (LSK), dat vorige maand nog op de zesde plaats stond, is teruggezakt naar de veertiende plek. NULS (NULS) is juist van de vijftiende positie helemaal naar de vierde gestegen.
Nieuw op deze lijst zijn Cosmos (ATOM) en Zilliqa (ZIL). Zilliqa is een openbare blockchain die gebruik maakt van smart contracts en met behulp van schaalbaarheid grote hoeveelheden transacties per seconde kan uitvoeren. Het project komt op de vierentwintigste plek binnen.
Cosmos Network (ATOM) is een soort ecosysteem dat het mogelijk wil maken voor verscheidene blockchains om met elkaar te kunnen communiceren. In mei kwam ATOM de top 15 van grootste cryptocurrencies in nadat deze op de cryptocurrency exchange van Binance genoteerd werd. Inmiddels is deze teruggezakt naar de twintigste plek. Cosmos komt op de tiende positie binnen op de crypto-ranglijst van het CCID.
De vorige ranglijst van het CCID kwam in mei uit. Het CCID rangschikt de cryptocurrencies gebaseerd op drie criteria: technologie, innovatie en bruikbaarheid. Vorig jaar mei kwam de eerste editie van deze lijst uit.
Ondanks dat EOS zo goed op deze lijsten scoort blijft de koers verder zakken. EOS kampt al een langere tijd met problemen omtrent centralisatie wat een stijging van de koers hindert.
Onlangs publiceerde de Bank of China een uitgebreid artikel over bitcoin. Samsom Mow, CSO van Blockstream, noemde dit een bullish signaal voor bitcoin.
Maandag verscheen de nieuwste bitcoin-koersanalyse van Crypto Insider David. Heb je ‘m gemist? Klik dan hier om zijn analyse alsnog te lezen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie