Home Nieuws Altcoin nieuws Ethereum 2.0 staat officieel voor de deur, dit is wanneer het nieuwe...

Ethereum 2.0 staat officieel voor de deur, dit is wanneer het nieuwe netwerk het daglicht zal zien

De langverwachte overgang naar Ethereum 2.0 nadert eindelijk. Danny Ryan, hoofdontwikkelaar van de Ethereum Foundation heeft vandaag een officieel voorstel ingediend om de Ethereum blockchain te voorzien van een proof-of-stake (PoS) mechanisme in plaats van het huidige proof-of-work (PoW) algoritme.

- Advertentie -

Het voorstel wordt waarschijnlijk aan het einde van 2020 uitgerold of begin 2021 mits het wordt goedgekeurd door de hoofdontwikkelaars van Ethereum. De release van de serenity phase 0, ook wel Beacon Chain genoemd, gaat live met het PoS mechanisme.

De doelstelling van Ethereum 2.0 is het verbeteren van de veiligheid, decentralisatie en het gemak waarmee de blockchain gebruikt kan worden. Phase 0 is slechts de eerste stap in die richting. Er komen nog veel meer updates die gedurende 2021 uit moeten rollen.

Eerder verscheen het testnet van Ethereum 2.0, Medalla. Dit ging echter niet zo soepel als gehoopt. Als snel kwamen de ontwikkelaar erachter dat de participatiegraad niet in orde was waardoor de ontwikkelaars terug naar de denkbeeldige tekentafel moesten.

Het probleem dat het Ethereum 2.0 testnet uiteindelijk deed crashen had te maken met een bug, ontwikkelaars deden er alles aan om de client te redden maar hebben tijdens het proces per ongeluk een belangrijke functie uitgeschakeld waardoor de client onbereikbaar werd. De uitrol van het mainnet van Ethereum 2.0 liep ondanks de complicaties volgens de ontwikkelaars verder geen vertraging op.

De populariteit van Ethereum 2.0 is groot, twee maanden geleden liet Crypto Insiders al weten dat uit onderzoek blijkt dat 80% van de ethers al in wallets zitten die genoeg ETH bezitten om te kunnen staken, of het vergrendelen van ETH om transacties goed te mogen keuren.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.009,90 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€14.035,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.064,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.081,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.262,90 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...