Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum 2.0 kan veel stakers gaan zien; 80% van ETH zit in wallets met saldo van minimaal 32 ETH

Uit een recent uitgegeven economisch overzicht van Ethereum 2.0 kwamen interessante conclusies. Een daarvan is dat bijna 80% van het huidige aanbod van ethereum (ETH) in wallets zit die het bedrag dat nodig is om te staken al bezit.

De upgrade waar veel mensen op zitten te wachten, van ETH 1.0 naar ETH 2.0, is al een paar jaar in productie. De eerste fase, Beacon Chain, draait sinds mei volledige nodes op het testnet en staking beloningen worden uitbetaald aan validators die het nieuwe platform testen.

- Advertentie -

De lancering van het mainnet komt waarschijnlijk pas later dit jaar of zelfs pas begin 2021. Een recent rapport heeft onderzoek gedaan naar de economie van ETH 2.0, en het lijkt erop dat veel houders van ethereum al klaar zijn voor staken.

Het onderzoek was gedaan door ConsenSys corporate development personnel Tanner Hoban en Tom Borgers na een subsidie ​​van MolochDAO in maart. Het economische model voor ETH 2.0 zit veel ingewikkelder in elkaar dan het huidige proof-of-work-systeem en is afhankelijk van bijna 100 variabelen die impact hebben op de inkomsten, kosten, opbrengsten en uitgifte van netwerken.

Een van de bevindingen van het onderzoek was dat 77,7% van de totale circulatie dat niet in bezit is van exchange wallets, ongeveer 86 miljoen ETH, in wallets zit met een saldo van meer dan 32 ETH. 32 ETH in het minimum aantal ethereum dat je nodig hebt om een volledige node te draaien en om stake-beloningen te krijgen. Daarnaast wordt nog eens 18,7 miljoen ETH beheerd door exchanges die onderhevig zijn aan stakingdiensten. De onderzoekers concludeerden dat:

“Dit is een aantrekkelijke bruikbare adresseerbare markt, en een hoofddoel van het stimuleringsprogramma om de netwerkparticipatie te maximaliseren, zou moeten zijn om deze wallets om te zetten in actieve validators.”

Dit kan ook betekenen dat een paar whales de meeste coins hebben, maar Etherscan bevestigt wel dat acht van de top tien ETH-adressen allemaal behoren tot gecentraliseerde exchanges. De conclusies van het onderzoek zijn gunstig voor de toekomst van Ethereum, dat al bijna twee jaar weinig fluctueert op de markt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.301,82 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.301,82 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...