Kevin Schijven Kevin Schijven
01/07/2020 17:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2020 17:32

Bitcoin (BTC) whales nemen voor het eerst sinds 2016 in aantallen toe, maar ze worden niet rijker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) whales nemen voor het eerst sinds 2016 in aantallen toe, maar ze worden niet rijker

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het aantal bitcoin (BTC) whales op de markt, investeerders met meer dan 1.000 BTC (ter waarde van $9 miljoen) in bezit, neemt voor het eerst toe sinds 2016. Dat meldt blockchain-onderzoeksbureau Glassnode op 30 juni.


Liesl Eichholz van Glassnode zegt dat er nu meer dan 1.800 bitcoin-whales zijn, het hoogste aantal sinds 2017. In 2020 is de hoeveelheid bitcoin dat door whales wordt vastgehouden gestegen van 5,2 miljoen naar 5,5 miljoen.
Desondanks is de hoeveelheid bitcoin dat gemiddeld door whales wordt vastgehouden juist iets afgenomen. Met andere woorden:

Individuele whales worden gemiddeld niet rijker – maar er zijn er meer.

Eichholz meldt dat deze toename toegeschreven kan worden aan het feit dat steeds meer whales hun bitcoin van cryptocurrency-exchanges afhalen. Dat duidt op een lange termijn strategie waarin deze investeerders van plan zijn hun bitcoin voor een langere tijd vast te houden.

Het lijkt erop dat bitcoin-whales van de gelegenheid gebruik maakten om tijdens de bodem in te springen en te wachten tot de volgende bullmarkt. Zoals ik het zie, is dit macro bullish.

Aldus Eichholz, die aangeeft dat het dus geen nieuwe whales zijn die de markt betreden. Verder meldt Glassnode dat sinds de piek in 2016, de hoeveelheid bitcoin die whales vasthouden geleidelijk afnam tot 2020. Ook nu is de hoeveelheid nog lang niet zo hoog als de piek in 2016. Toch moet er rekening mee gehouden worden dat het aanbod en de koers van bitcoin toen een stuk lager lagen.
Als laatst voegt het rapport toe dat de marktdominantie van bitcoin-whales het sterkst toeneemt sinds 2011, wat bijna 10 jaar geleden is. Eichholz concludeert dat de toename van bitcoin-whales momenteel nog niet “zeer significant” is, maar dat kan het wel worden als deze trend zich doorzet.
Een paar weken geleden werd nog $2,27 miljard aan bitcoin door whales verplaatst. Ook vandaag heeft weer een anonieme whale $933 miljoen aan BTC verschoven. De CEO CryptoQant, Ki Young Ju, stelde onlangs voor bitcoin te kopen zodra whales hun BTC van exchanges afhalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie