Roy van Krieken Roy van Krieken
07/12/2021 15:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2021 15:22

Ethereum balansen exchanges bereiken historisch dieptepunt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum balansen exchanges bereiken historisch dieptepunt

Foto: leksiv/Shutterstock

Ethereum (ETH) doet de laatste tijd behoorlijk goede zaken. Zelfs tijdens de heftige crash van het afgelopen weekend wist de koers van de op-een-na grootste cryptocurrency aardig stand te houden vergeleken met de rest van de crypto markten. Ook de hoeveelheid ether tokens in het bezit van exchanges bereikte onlangs een historisch dieptepunt. Wederom een bullish signaal voor de ethereum koers.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ether balans

Volgens het crypto data-analyse bedrijf Glassnode staan er op dit moment iets meer dan 14 miljoen ether tokens op de grote crypto exchanges. Dat is een dieptepunt dat in drie jaar niet meer is gezien.

Dergelijke slinkende voorraden bij de exchanges worden over het algemeen gezien als een behoorlijk bullish signaal. Het getuigt van een stijgende vraag terwijl het aanbod alsmaar kleiner wordt. Uiteraard kan dit de koers van ethereum ten goede komen.

Het suggereert ook dat long-term holders liever zelf hun ether investeringen willen bewaren. Veelal worden deze ether tokens dan ook van de exchanges gehaald en in verschillende vormen van opslag gestoken door de desbetreffende investeerders.

ETH 2.0

De anticipatie voor de aanstormende lancering van de grote Ethereum 2.0 update is groot. Deze update zal het netwerk behoorlijk op de schop nemen. Zo wordt er verhuisd van een proof-of-work naar proof-of-stake consensus model. Dat betekent dat vanaf dan investeerders hun ether tokens kunnen staken op het netwerk om zo als het ware een passief inkomen te genereren. 

Ook zorgt de alsmaar groeiende decentralized finance (DeFi) sector voor een groei in de vraag naar ether tokens. De slinkende voorraad van ether tokens op de exchanges komt namelijk vrij nauw overeen met het groeiende aantal ether tokens dat wordt vastgezet in smart contracts op DeFi platformen.

Al met al ziet de nabije toekomst van ethereum er erg goed uit. Er staat een behoorlijk significante update op de agenda en door de groei van DeFi wordt de vraag naar ethereum eigenlijk alleen maar groter.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement