Rico Engelbarts
27/09/2020 19:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2020 19:12

'Ethereum (ETH) is nog steeds niet in staat om DeFi te ondersteunen'

icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Ethereum (ETH) is nog steeds niet in staat om DeFi te ondersteunen'

Foto: leksiv/Shutterstock

Volgens Martin Froehler, een wiskundige, voormalig hedgefondsbeheerder en oprichter van het Oostenrijkse cryptohandelplatform Morpher, is Ethereum (ETH) helemaal nog niet in staat om Decentralized Finance (DeFi) te ondersteunen. Al timmert DeFi hard aan de weg, volgens Froehler zijn de huidige mogelijkheden van het netwerk nog niet voldoende. Dat vertelt hij in een gesprek met Cointelegraph.
Volgens Froehler is Ethereum het meest gedecentraliseerde smart-contractplatform, maar kent het nog veel problemen waaraan gewerkt moet worden. Hij wijst hierbij op de transactiesnelheid. Ethereum kan ongeveer 15 transacties per seconde aan en heeft een bloktijd van 15 seconden, wat gelijk staat aan een eeuwigheid in de financiële wereld en volgens hem een enorme drempel voor massale acceptatie is.
Veel spelers in de industrie hebben het gevoel dat Ethereum niet op de DeFi-hype anticipeerde, en zelfs met de aanstaande netwerkupgrade, Ethereum 2.0, is het netwerk nog steeds niet klaar om DeFi te bedienen. Ethereum 2.0 zou de prestaties moeten verbeteren, maar de hoge gasprijzen kunnen nieuwe gebruikers juist afschrikken.
Ook Sergej Kunz, CEO van gedecentraliseerde exchange 1inch, twijfelt aan de capaciteiten van de Ethereum-infrastructuur om DeFi te supporten. Hij stelt dat het migreren van smart-contracts naar codering niet schaalbaar is, er juist standaarden gezet moeten worden en dat de introductie van nieuwe protocollen gebaseerd op de nieuwe sharded-architectuur essentieel is.
Oprichter en CEO van ParaSwap, Mounir Benchemled, wees juist op de complexiteit van de technologie voor de eindgebruikers. Een groot gedeelte van de Yield farmers kunnen zelf de codering waarop ze farmen niet lezen.
Overigens is het niet praktisch voor alle DeFi-projecten om over te stappen naar Ethereum 2.0. De grote projecten zullen het hier makkelijker mee hebben, terwijl de kleine projecten het juist zwaar. Ook hier zal weer aan interoperabiliteit gewerkt moeten worden om het allemaal goed te laten werken.
Ondanks zijn twijfels aan Ethereum, blijft Froehler goed gestemd en gelooft hij erin dat DeFi hier is om te blijven.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie