Kevin Schijven Kevin Schijven
15/04/2020 10:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2020 10:13

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin noemt crypto-mining via telefoons "gekkenwerk"

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin noemt crypto-mining via telefoons

Foto: leksiv/Shutterstock

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum (ETH), noemt cryptocurrency-mining via mobiele telefoons een “fool’s game,” oftewel gekkenwerk.


Buterin citeert een artikel van crypto-nieuwssite Decrypt. HTC kondigt aan dat men binnenkort ook monero (XMR) kan minen via het Exodus toestel van HTC. In het artikel wordt beweerd dat het zo’n 500 jaar duurt om de kosten van het toestel terug te verdienen met crypto-mining.
Buterin noemt dit dus gekkenwerk en vreest dat het idee dat men met telefoons zou kunnen minen wellicht mensen valse hoop geeft. Daarentegen zegt Buterin dat staking op mobiele telefoons er veelbelovend uitziet.
Mining en staking zijn beide onderdeel van twee verschillende consensusmechanismes van blockchain-technologie. Cryptocurrencies als bitcoin (BTC) gebruiken een Proof-of-Work (PoW) systeem, wat inhoudt dat mining gebeurt via het oplossen van complexe wiskundige vergelijkingen, ook wel cryptografie genoemd. Daarnaast bestaan er ook Proof-of-Stake (PoS) systemen waarin blocks worden goedgekeurd door validators afhankelijk van hoeveel tokens iemand heeft ingezet (staked).
Ethereum maakt de overstap van een PoW- naar een PoS-protocol met Ethereum 2.0. Buterin ontving verschillende reacties op Twitter. Een aantal Twitteraars vragen zich af of hij het concept van mobiel mining niet ondermijnt terwijl anderen het met Buterins eens zijn.
Vlad Costea van de Bitcoin Takeover Podcast gaat op de vergelijking met staking in. Hij ziet niet waarom het vrijwillig inzetten van je CPU voor mining “slechter” is dan “rijke mensen die rijker worden dankzij de grootte van hun inzet.”
Buterin antwoordt daarop dat PoW-systemen niet deze “deugdzame daden van bloed, zweet en tranen zijn,” maar dat het “grotendeels wachten is tot je hardware je rijker maakt die je in eerste instantie kocht omdat je rijk bent.”
Medio maart onthulde Buterin zijn stappenplan voor Ethereum 2.0. Kort daarna meldde hij dat hij een brug wil tussen Bitcoin en Ethereum zodat men de cryptocurrencies gemakkelijk en op een gedecentraliseerd wijze in elkaar kan omzetten.

Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

De koers van bitcoin begon aan een move en deze lijkt in de richting van de $6.000 te gaan. Bekijk de vandaag verschenen koersupdate van Michiel voor meer!

Heb je afgelopen vrijdag de live Ask Me Anything (AMA) sessie van David en Michiel gemist? Tijdens de sessie, waarin onze analisten in gingen op Bitcoin, het coronavirus en de economie, konden live vragen worden gesteld!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie