Kevin Schijven Kevin Schijven
19/03/2020 15:42 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2020 15:42

Vitalik Buterin onthult stappenplan voor Ethereum 2.0, kan nog 5 tot 10 jaar duren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vitalik Buterin onthult stappenplan voor Ethereum 2.0, kan nog 5 tot 10 jaar duren

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), heeft op 18 maart zijn stappenplan voor Ethereum 2.0 onthuld. Buterin meldt daarbij dat de overstap naar Ethereum 2.0 wellicht nog vijf tot tien jaar kan duren:

Dit is mijn benadering over hoe de volgende 5 tot 10 jaar van ETH2 en daarna eruit zou kunnen zien.

De onderstaande stappenplan weerspiegelt mijn eigen opvattingen, anderen (inclusief toekomstige versies van mij) hebben mogelijk verschillende perspectieven! Details kunnen natuurlijk veranderen als we nieuwe informatie of nieuwe technologie ontdekken.

Aldus Buterin. Hij meldt daarnaast dat er in de afgelopen twee jaar enorme stappen zijn gemaakt in onderzoek omtrent Proof-of-Stake (PoS) systemen. Ethereum maakt de overstap van een Proof-of-Work (PoW) protocol naar PoS met Ethereum 2.0.
Buterin ontvangt een bak van kritiek over zich op Twitter. Volgens critici wordt het Ethereum-project veel te complex terwijl het juist het juist het schaalbaarheidsprobleem moet oplossen. Buterin zegt daarentegen dat het project juist minder complex wordt en dat PoS het schaalbaarheidsprobleem zal oplossen.


Dan heb je nog mensen als Peter Schiff, een bekende bitcoin (BTC) criticus en goudmarktvoorstander, die aangeeft dat hij er niets van begrijpt. Tja, het is misschien dan ook niet voor jou bedoeld Mr. Schiff.


Buterin reageerde ook nog even op de situatie rondom de STEEM gemeenschap en TRON (TRX) CEO Justin Sun. Sinds begin deze maand zit Sun in een strijd met de community van STEEM, ook een (delegated) POS-netwerk. Sun voerde een vijandige overname van het netwerk uit, klik hier om te lezen wat er precies aan de hand is.
Uit de laatste ontwikkelingen blijkt dat de STEEM community een hard fork wil uitvoeren die ervoor zorgt dat het Steemit platform van Sun, een social-mediaplatform op STEEM, wordt verwijdert. De hard fork zal leiden naar een nieuwe blockchain genaamd “Hive.” Buterin zegt dat hij de situatie nauw in de gaten houdt:

Dit lijkt een potentieel positief keerpunt in de geschiedenis van bestuur in blockchain. Als Hive (de fork) Steem inhaalt, zou dit een sterke demonstratie zijn dat de gemeenschap de leiding heeft en niet kan worden gekocht.

Wekelijks neemt Crypto Insider David een macro update op voor leden van onze members-omgeving. Afgelopen dinsdag leek ons weer een mooi moment om deze waardevolle update met het grote publiek te delen. David gaat in op de vraag of het coronavirus het verloop van de markt verklaart. Stay safe! 

In zijn meest recente column legt David aan de hand van grafieken de situatie uit en bespreekt hij wanneer hij een koper wordt. Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie