Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Ethereum (ETH) trustfonds van Grayscale heeft premium van 788% bovenop ETH prijs

Het Ethereum Investment Trust-fonds van Grayscale wordt op dit moment voor een opvallend hoge prijs verhandeld. Institutionele beleggers zijn bereid een premium van maar liefst 788% te betalen om een aandeel in het fonds te krijgen.

Uit data van Ycharts blijkt de premium van het Grayscale Ethereum Trust (ETHE) de afgelopen maanden steeds verder op te zijn gelopen. Een premium houdt in dat de waarde van het fonds hoger ligt dan de daadwerkelijke ethereum (ETH)-prijs.

- Advertentie -

Begin april was de premium nog rond 400% maar sinds begin deze maand is de premium steeds verder opgelopen. Het hoogste punt was op 3 juni te zien. Toen betaalden beleggers 948,9% bovenop de prijs van ethereum voor een aandeel in het fonds.

Waarom beleggers bereid zijn om zoveel extra neer te leggen voor ethereum is onduidelijk. Mogelijk heeft het te maken met de aankomende upgrade naar Ethereum 2.0 en de toenemende interesse van institutionele beleggers.

Grayscale biedt met zijn fondsen een makkelijke manier van blootstelling aan de cryptomarkt. Beleggers hoeven namelijk niet zelf te zorgen voor het opslaan en beveiligen van de crypto, dat neemt Grayscale voor zijn rekening. Dit maakt de trustfondsen van het bedrijf aantrekkelijk voor grotere investeerders.

Begin deze maand was al op Crypto Insiders te lezen dat Grayscale enorme hoeveelheden aan bitcoin (BTC) en ether opkoopt. Zo kocht het investeringsbedrijf sinds de halving meer bitcoin dan er in die periode gemined werd.

De toename aan belangstelling is al langere tijd gaande. In het eerste kwartaal van dit jaar zag Grayscale de investeringen in het Bitcoin Trust en Ethereum Trust meer dan verdubbelen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.175,32 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.175,32 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...