Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Ethereum fee’s blijven maar stijgen, zijn deze drie DeFi projecten de oorzaak?

De decentralized finance (DeFi) markt blijft enorm hard doorgroeien. Volgens gegevens van DeFi Pulse zit op het moment van schrijven $6,35 miljard in totaal vergrendeld in de verschillende DeFi-projecten. Het was pas twee dagen geleden dat de $5 miljard werd overschreden.

Naast Maker zijn er nu nog twee DeFi-projecten waar ook meer dan $1 miljard in zit vergrendeld. Dat zijn Aave en Curve Finance. Beide projecten stegen de $1 miljard afgelopen weekend voorbij. Aave is een open-source leen-protocol en Curve een gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) voor stablecoins.

- Advertentie -

Toch ontvangt de DeFi-markt steeds meer kritiek. De hype omtrent DeFi lijkt op de initial coin offering (ICO) rage uit 2017 en men maakt zich zorgen dat het steeds meer op een zeepbel begint te lijken die op elk moment kan knappen.

Ook blijven de fee’s op Ethereum (ETH), de blockchain waar de meeste DeFi-projecten op draaien, alsmaar stijgen en daar is DeFi grotendeels verantwoordelijk voor. Onderzoeksbureau Glassnode meldde onlangs dat er op 12 augustus bijna $7 miljoen werd besteed aan fee’s op Ethereum binnen een dag.

Cryptocurrency enthousiast Anthony Gerrits pleit Charles Hoskins, CEO van IOHK, dat Cardano zo snel mogelijk smart contracts invoert om met Ethereum te concurreren:

Uit data van Dune Analytics blijkt dat er momenteel meer bitcoins (BTC) worden getokiniseerd dan worden gemined. Dagelijks worden er ongeveer 900 bitcoins gemined terwijl meer dan 1.000 bitcoins worden omgezet in wrapped bitcoin (WBTC). Hiermee kunnen investeerders bitcoin vergrendelen in DeFi. Vorige week stortte YAM, ook een DeFi-project, volledig in twee dagen na lancering.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.245,71 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.156,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.192,06 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.223,92 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.245,71 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.277,37 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...