Kevin Schijven Kevin Schijven
17/08/2020 17:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2020 17:22

Ethereum fee's blijven maar stijgen, zijn deze drie DeFi projecten de oorzaak?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum fee's blijven maar stijgen, zijn deze drie DeFi projecten de oorzaak?

Foto: leksiv/Shutterstock

De decentralized finance (DeFi) markt blijft enorm hard doorgroeien. Volgens gegevens van DeFi Pulse zit op het moment van schrijven $6,35 miljard in totaal vergrendeld in de verschillende DeFi-projecten. Het was pas twee dagen geleden dat de $5 miljard werd overschreden.
Naast Maker zijn er nu nog twee DeFi-projecten waar ook meer dan $1 miljard in zit vergrendeld. Dat zijn Aave en Curve Finance. Beide projecten stegen de $1 miljard afgelopen weekend voorbij. Aave is een open-source leen-protocol en Curve een gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange (DEX) voor stablecoins.



Toch ontvangt de DeFi-markt steeds meer kritiek. De hype omtrent DeFi lijkt op de initial coin offering (ICO) rage uit 2017 en men maakt zich zorgen dat het steeds meer op een zeepbel begint te lijken die op elk moment kan knappen.
Ook blijven de fee’s op Ethereum (ETH), de blockchain waar de meeste DeFi-projecten op draaien, alsmaar stijgen en daar is DeFi grotendeels verantwoordelijk voor. Onderzoeksbureau Glassnode meldde onlangs dat er op 12 augustus bijna $7 miljoen werd besteed aan fee’s op Ethereum binnen een dag.


Cryptocurrency enthousiast Anthony Gerrits pleit Charles Hoskins, CEO van IOHK, dat Cardano zo snel mogelijk smart contracts invoert om met Ethereum te concurreren:


Uit data van Dune Analytics blijkt dat er momenteel meer bitcoins (BTC) worden getokiniseerd dan worden gemined. Dagelijks worden er ongeveer 900 bitcoins gemined terwijl meer dan 1.000 bitcoins worden omgezet in wrapped bitcoin (WBTC). Hiermee kunnen investeerders bitcoin vergrendelen in DeFi. Vorige week stortte YAM, ook een DeFi-project, volledig in twee dagen na lancering.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie