Roy van Krieken Roy van Krieken
05/01/2022 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/01/2022 17:44

‘Ethereum ontwikkeling is 50% voltooid’, aldus Vitalik Buterin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
‘Ethereum ontwikkeling is 50% voltooid’, aldus Vitalik Buterin

Foto: A. Solano/Shutterstock

Tijdens een podcast van Bankless op het social media platform YouTube heeft de oprichter van ethereum (ETH), Vitalik Buterin, opheldering gegeven over het ontwikkelingsproces van de cryptocurrency. In het komende jaar staan en spannende dingen op de agenda en achter de schermen wordt het klokje rond gewerkt om het project alsmaar te verbeteren.

Nederlander verkoopt crypto voor droom Rolex die LUNA overleefde
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum ontwikkeling in 2022

Vitalik Buterin liet tijdens de podcast het een en ander weten over de roadmap van de ontwikkeling van ethereum. Hij geeft aan waar het netwerk zich moet verbeteren om in de toekomst relevant te blijven. Hij benoemt drie significante stappen die hij de merge, de surge en de verge van het Ethereum netwerk noemt.

De merge refereert naar de aankomende grote update die de Ethereum 2.0 beacon chain zal doen samensmelten met het Ethereum mainnet. Dit wordt ook wel simpelweg de ETH 2.0 update genoemd. Op dat moment zal ethereum overstappen van een proof-of-work naar een proof-of-stake consensus model. 

De surge heeft betrekking op de gigantische uitbreiding van de capaciteiten van het Ethereum netwerk. Het netwerk moet beter schaalbaar worden, hetgeen op het moment nog relatief problematisch is, en het netwerk moet voorzien worden van een enorme bandbreedte.

Op de helft

Het is duidelijk dat er nog altijd hard gewerkt wordt aan het Ethereum netwerk. Volgens Buterin is daarom de ontwikkeling van het project op dit moment ook pas ongeveer voor de helft compleet. In 2021 werden er uiteraard al een aantal grote updates doorgevoerd zoals de London hard fork en de lancering van de beacon chain, maar er is nog veel werk aan de winkel.

“Laat het verleden in het verleden en creëer een Ethereum dat eigenlijk alleen maar simpeler wordt naarmate de tijd vordert.”

Het zal volgens Buterin nog zo’n 6 jaar duren voordat alle geplande updates zijn doorgevoerd. Vanaf dat moment zal het ethereum netwerk 100% geoptimaliseerd zijn.

Vervolgens begint de verge stap van het ontwikkelingsproces. Dit staat in het teken van het democratiseren van het netwerk. Meer mensen zullen in staat gesteld worden om validator te worden, hetgeen nu slechts weggelegd is voor een kleine groep mensen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie