Timo Bult Timo Bult
05/08/2021 16:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2021 16:12

Grote Ethereum (ETH) update gaat live: Prijs stijgt hard, al +€1,8 miljoen aan ETH vernietigd

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Grote_Ethereum_(ETH)_update_gaat_live_Prijs_stijgt_12%,_al_+€180_miljoen_aan_ETH_vernietigd

Enkele uren geleden was het dan eindelijk zover, de langverwachte London hard fork van Ethereum (ETH) is officieel live. De update brengt meerdere verbeteringen met zich mee, waaronder Ethereum Improval Proposal (EIP) 1559. En de ethereum prijs reageerde direct positief op de lancering! Ook zien we al een direct effect op de ETH voorraad.

Onderdeel van de London hard fork is EIP-1559. In deze column lees je precies wat dit inhoudt. Maar samengevat komt het erop neer dat de transactiekosten op Ethereum voorspelbaarder worden en dat een deel van de transactiekosten vernietigd worden. Dit zou in principe een positief effect moeten hebben op de ETH prijs aangezien het aanbod kleiner wordt. Daarvoor is het natuurlijk wel nodig dat de vraag gelijk blijft of groeit.

Daarnaast is het ook niet altijd zo dat er ETH vernietigd wordt. Dat hangt van de druk op het netwerk af. De London hard fork en daarmee EIP-1559 ging vandaag rond 14:33 Nederlandse tijd live. In die paar korte uren heeft het netwerk echter al meer dan 780 ETH vernietigd. Dat heeft een huidige waarde van ruim €1,8 miljoen. Dit aantal loopt op dit moment snel op.

Sony test nieuwe eigen stablecoin op het Polygon netwerk
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

En hoe reageerde de ethereum prijs?

Goed! In het uur dat de update live ging leek het er eerst even op dat we een sell the news event zouden gaan zien. Ethereum zakte namelijk rond 14:00 terug naar $2.534. In de loop van de middag ging het uiteindelijk toch de andere kant op.

Ethereum steeg namelijk in ongeveer drie uur tijd naar een piek van $2.818. ETH zet hiermee een stijging in van ruim 11%. Daarbij lijkt het handelsvolume ook behoorlijk aan te trekken. Mooie ontwikkelingen dus met een reële kans dat de weerstand bij $2.800 getest en wellicht gebroken kan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie