Kevin Schijven Kevin Schijven
15/07/2022 09:14 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2022 09:14

Ethereum, solana, quant, terra stablecoin en meer stijgen keihard

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum, solana en curve hardste stijgers in zijwaartse crypto markt

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kon de afgelopen 24 uur stijgen en de correlatie met aandelenmarkten lijkt eindelijk wat af te nemen. Veel altcoins stijgen nog een stuk harder en dat heeft mogelijk met het onderstaande Ethereum nieuws te maken. De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies stijgt met 4,8% naar $975 miljard.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum stijgt met 11%

Ethereum (ETH) neemt vandaag de leiding in de crypto-markt. De ether koers vond gisteren support rond $1.085 en maakte vervolgens een flinke sprong, al lukte het niet om gelijk door $1.200 te breken. Vanochtend komt ether daar langzamerhand toch bovenuit en de ETH prijs komt momenteel uit op $1.210. ETH staat daarmee vandaag maar liefst 11% in de plus.

De hype omtrent de aankomende Ethereum 2.0 “merge” begint aan te slaan. We hebben namelijk nu een datum: 19 september. Houd er rekening mee dat dit geen harde deadline is en mogelijk nog uitgesteld wordt.

Advertentie

TRX, BNB, ADA in de plus

Ook tron (TRX) maakte een aardige sprong gisterenavond, al was het nog lang niet zo groot. TRX stijgt met 2,9% naar $0,067. Binance coin (BNB) trok al iets sterker aan en komt na een stijging van 3,8% op $238 uit. Cardano (ADA) stijgt nog iets harder en staat met een prijs van $0,44 vandaag 4,5% in de plus.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

SHIB, DOGE, DOT, XRP stijgen sterker

Shiba inu (SHIB) maakte in eerste instantie een minder grote sprong, maar stijgt momenteel alweer. SHIB staat 5,5% in de plus en komt op $0,00001084 uit. Datzelfde zien we terug bij dogecoin (DOGE), die al 6% in de plus staat en naar $0,0635 stijgt. Polkadot (DOT) staat zelfs 7,2% in de plus en komt momenteel weer op $6,8 uit. Ripple (XRP) maakte afgelopen nacht nog een flinke piek, maar zakt sindsdien terug naar $0,34. Toch staat XRP al 8% in de plus vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

AVAX, SOL, MATIC stijgen nog harder

Avalanche (AVAX) maakte een nog grotere sprong en duwt momenteel tegen de grens van $20 aan na een stijging van maar liefst 9,5%. Solana (SOL) stijgt momenteel terug naar $38 waarmeede  koers zelfs 12,3% in de plus staat ten opzichte van 24 uur geleden. Polygon (MATIC) steelt wederom de show en staat zelfs 12,5% in de plus vandaag en komt op $0,7 uit.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste stijgers vandaag

In de rest van de top 100 zijn vandaag geen rood kleurende koersen te vinden, maar hebben we meerdere sterke stijgers. Enjin (ENJ), dash (DASH), theta fuel (TFUEL), cosmos (ATOM) en celo (CELO) staan 8% in de plus vandaag. Voor algorand (ALGO), monero (XMR) neo (NEO) en zcash (ZEC) is dat al 9%.

Maker (MKR), fantom (FTM), ceth (CETH) staan 10% in de plus. Elrond (EGLD) 11% en thorchain (RUNE) 12%. Uniswap (UNI) en convex finance (CVX) stijgen met 13%, kusmana (KSM) en curve (CRV) met 14%. Arweave (AR) staat al 16% in de plus en aave (AAVE) zelfs 18%.

TerraclassicUSD (USTC) staat vandaag maar liefst 24% in de plus, al ligt de koers nog altijd diep onder zijn 1:1 koppeling met de Amerikaanse dollar. Quant (QNT) is vandaag de grote winnaar uit de top 100 en stijgt met maar liefst 25% naar $109,5.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van crypto. Via Discord premium omgeving van Crypto Insiders kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website worden verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie