Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Facebook neemt voormalig assistent van Amerikaanse senator in dienst om te lobbyen voor Libra

Facebook heeft de voormalig assistent-voorzitter van de Amerikaanse Senate Banking Committee, Susan Zook, in dienst genomen voor het Libra cryptocurrency-project. Dat meldt de politieke nieuwssite Politico op 5 augustus.

Susan Zook, oprichter van Mason Street Consulting, was de voormalig assistent van de Republikeinse Senator Mike Crapo. Volgens de publicatie zal zij een team van lobbyisten leiden met als doel Republikeinen in het Senaat te overtuigen van Libra.

- Advertentie -

Verder meldt Politico dat Facebook dit jaar al meer dan $7,5 miljoen heeft besteed aan lobbyactiviteiten voor Libra. Naast het in dienst nemen van eigen lobbyisten, huurt Facebook ook lobbygroepen als de Sternhell Group en de Cypress Group in alsmede het advocatenkantoor Davis Polk om te lobbyen voor Libra.

cryptocurrency_exchange_bitvavo_eerste_1000_euro_gratis_handelen_banner

Vorige maand vonden nog hoorzittingen plaats tussen Facebook en de Financial Services Committee en de Senate Banking Committee. Senatoren waren over het algemeen zeer kritisch over Libra en maakten zich zorgen over de cryptocurrency in samenhang met Facebooks reputatie omtrent privacy.

Libra ontving zelfs zoveel kritiek dat Facebook in een kwartaalrapport aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangaf dat Libra wellicht niet op tijd of zelfs helemaal niet uit zal komen.

Vorige week bleek uit een patentaanvraag dat is ingediend bij de U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) dat Walmart eventueel van plan is een eigen cryptocurrency uit te brengen. Het zou dan om een stablecoin gaan die lijkt op Facebooks Libra.

Afbeelding: Alpari International

Heb je gisteren de gloednieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.915,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.932,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.967,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.013,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.101,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.915,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.932,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.967,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.013,70 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.101,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...