Erik Juffermans Erik Juffermans
29/05/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 13:00

Floki Inu koers stijgt hard na nieuws vanuit China

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Floki Inu koers stijgt hard na nieuws vanuit China

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Floki Inu (FLOKI), een van de vele ‘hondencoins’ gebaseerd op Dogecoin (DOGE), zag een forse prijsstijging dit weekend. Dit heeft alles te maken met grote interesse in FLOKI vanuit China. Floki Inu focust namelijk sterk op de Chinese markt met hun nieuwe Valhalla videogame. 

Crypto mailing vertelt precies wanneer je wel en niet moet handelen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Floki focust op China

De ontwikkelaars van Floki Inu gaven eerder al aan zich te richten op de Chinese gaming markt voor hun Valhalla game. Zo werd er bij meerdere Chinese sportevenementen reclame gemaakt voor de nieuwe game, zoals hieronder te zien. Ook op de social media kanalen van Floki Inu werd een instroom van Chinese gebruikers waargenomen.

De FLOKI koers steeg gedurende het weekend met maar liefst 20% naar een piek van $0,00003611, maar is inmiddels teruggekeerd naar $0,0000333. De focus die het marketing team van Floki Inu legt op de Chinese markt is geen verrassing. Er borrelt de laatste weken namelijk wat in China, en vooral in Hong Kong. Vanaf 1 juni kunnen crypto exchanges namelijk een officiële vergunning aanvragen in Hong Kong. 

Er is al flink gespeculeerd dat dit mogelijk de Chinese consumentenmarkt kan verwelkomen in de crypto sector. Het beleggen in crypto is officieel verboden in China. Een crypto aanbod in Hong Kong zou rijke Chinese investeerders echter een mogelijkheid bieden toch te investeren in de digitale assets.

Heeft China crypto plannen?

Formeel gezien is Hong Kong een onafhankelijke staat. Maar het kan gesteld worden dat de Chinese overheid aan de politieke touwtjes trekt in Hong Kong. Enkele maanden geleden speculeerden we zelfs dat de opkomst van een crypto sector in Hong Kong een proefplank voor China zou kunnen zijn. Of dat echt zo is zal de toekomst uit moeten wijzen.

Ook publiceerde China afgelopen week een ‘Web3 whitepaper’. Deze whitepaper moet de basis leggen voor de ontwikkeling van de Web3 sector in het land. Aanvankelijk werd dit geweldig nieuws voor crypto genoemd. Crypto is namelijk officieel verboden in China. Bij nader inzien bleek dat de whitepaper geen betrekking heeft op crypto. Wel benoemt het de metaverse en artificial intelligence. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie