Erik Juffermans Erik Juffermans
28/05/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2023 17:00

Wat betekenen China’s web3 plannen voor crypto?

Nieuws
China gaat Crypto en AI fraudeurs hard aanpakken

Foto: Ms. Li/Shutterstock

Gisteren werd bekend dat de Chinese overheid een zogenaamde whitepaper publiceerde ter promotie en ontwikkeling van de Web3 industrie. De markt, waaronder Binance CEO Changpeng Zhao, speculeerde snel al dat dit potentieel goed nieuws is voor de crypto industrie. Volgens een invloedrijk crypto Twitteraccount is dit echter niet het geval.

Cryptoscammers krijgen koekje van eigen deeg en verliezen fortuin
Cryptoscammers krijgen koekje van eigen deeg en verliezen fortuin

Whitepaper verwijst niet naar crypto

De Chinese journalist Colin Wu meldt via Wu Blockchain dat de whitepaper voornamelijk alleen betrekking heeft op artificial intelligence en de metaverse. Nergens in de whitepaper wordt crypto benoemd. Wel wordt er vaag verwezen naar NFT’s. Dat China met de lancering van de white paper de deuren opent voor de crypto sector is dus waarschijnlijk ietswat overdreven.

Maar slecht nieuws is het zeker niet. China spreekt duidelijk de ambitie uit om een Web3 hub op te zetten in de hoofdstad Beijing. Zo zal de stad 14 miljoen investeren in het Chaoyang district van de stad waar de hub gecentreerd moet worden.

Maar over crypto wordt dus vooralsnog weinig gesproken in China en de handel hierin is verboden in het land. Dit is echter een totaal ander verhaal in Hong Kong. De stadstaat, die informeel onder invloed is van China, begint zich wel openlijk tot een crypto hub te ontpoppen. Eerder dit jaar werden er duidelijke crypto regels ingevoerd, en ook zal Hong Kong snel beginnen met het uitgeven van licenties aan crypto exchanges.

Wat is China van plan?

In februari speelden we al met het idee dat China wellicht iets te maken heeft met de ontwikkelingen in Hong Kong. Het mag gesteld worden dat de Chinese overheid aan de politieke touwtjes trekt in Hong Kong. Volgens Bloomberg bezochten Chinese officials meerdere malen crypto bijeenkomsten in de miljoenenstad voor de invoer van de crypto wetten. Zou Hong Kong een crypto proefplank voor China kunnen zijn?

Honderden crypto bedrijven staan inmiddels te trappelen om in Hong Kong aan de slag te gaan. Mochten de crypto ambities van Hong Kong zich positief ontwikkelen, dan zou het geen verbazing zijn als we dergelijke initiatieven zouden zien doorsijpelen naar China. De Chinese regering kennende zullen deze Chinese ‘crypto hubs’ in specifieke steden gecentreerd worden, zoals we momenteel zien met de opzet van de Web3 hub in het Chaoyang district in Beijing.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Toezichthouder bestempelt bitcoin en ethereum als grondstoffen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin verkoop?
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie