Ivo Melchers Ivo Melchers
28/05/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2023 11:00

China heropent de deur voor crypto innovatie: Bullish voor bitcoin?

Nieuws
China waarschuwt dat Bitcoin naar $0 gaat

Foto: Memory Stockphoto/Shutterstock

De Chinese adoptie van crypto staat allesbehalve op een hoog pitje: China heeft namelijk een reputatie opgebouwd als een land dat een zeer negatieve attitude heeft ten aanzien van de opkomende sector. Het land reguleert crypto dan ook hevig: zo is het sinds 2021 niet meer toegestaan om crypto te minen, wat destijds een flinke impact had op de hashrate van het Bitcoin (BTC) netwerk. Ook is het verboden om crypto te verhandelen en uit te geven in het land. Desondanks lijkt de regering nu erop gebrand om het potentieel van Web3 en de ontwikkeling ervan in zekere zin te omarmen.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Web3 adoptie in China

Het lokale nieuwsmedium The Paper liet gisteren namelijk weten dat de Beijing Municipal Science & Technology Commission’, ook wel bekend als de ‘Administrative Commission of Zhongguancun Science Park’, een whitepaper heeft gelanceerd om de innovatie en ontwikkeling binnen de Web3-industrie te bevorderen. De whitepaper, genaamd ‘Web3 Innovation and Development White Paper (2023)’, benadrukt de status van de technologie als een ‘’onvermijdelijke trend voor de toekomstige ontwikkeling van de internetindustrie’’.

De commissie heeft als doel om Beijing te manifesteren als een wereldwijde hub voor de digitale economie. Daartoe zal het Chaoyang-district van de stad tot 2025 minstens 100 miljoen yuan (ongeveer 14 miljoen dollar) uitgeven. Dit liet Yang Hongfu, directeur van het managementcommité van Zhongguancun Chaoyang Park, weten in het document.

Chinese beleidswijziging van crypto?

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), benadrukte de interessante timing van de lancering van de whitepaper. Deze valt namelijk samen met de aanstaande implementatie van crypto wetgeving van Hong Kong. Vanaf 1 juni kunnen crypto exchanges in Hong Kong vergunningen aanvragen bij de financiële waakhond waarmee het een belangrijke stap zet in de adoptie van digitale valuta. Terwijl Hong Kong uit wil groeien tot een ware crypto hub, lijkt het aanzien van China ten opzichte van crypto nu wellicht ook in positieve zin te veranderen.

Eerder deze week verscheen ook al in het crypto nieuws dat er op de Chinese staatstelevisie CCTV een item werd uitgezonden over crypto. Specifiek ging het over de nieuwe regulatie omtrent digitale valuta in Hong Kong. CZ bestempelde dit als een ‘’big deal’’ en beschouwt het zeer bullish.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement