Simon Bosch Simon Bosch
16/11/2023 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2023 16:55

Geldinstroom crypto-markt voor het eerst in 17 maanden weer positief

Bitcoin-BTC Tether-USDT
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Geldinstroom crypto-markt voor het eerst in 17 maanden weer positief

Foto: yanishevska/Shutterstock

De crypto-industrie heeft het lang erg zwaar gehad onder de dalende koersen. Zelfs nadat de koersen in de loop van dit jaar weer zijn gestegen bleef de interesse in crypto erg zwakjes. Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen, want de markt is voor het eerst in meer dan een jaar weer gegroeid.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto-markt ziet instroom liquiditeit

De marktwaarde van de vier grootste stablecoins de afgelopen 90 dagen weer netto positief is geworden, schrijft CoinDesk op basis van data van Glassnode. Dat is voor het eerst sinds de crash van het Terra (LUNA) ecosysteem in mei 2022, oftewel ongeveer 17 maanden.

De vier grootste stablecoins zijn op het moment van schrijven Tether’s USDT, Circle’s USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) en MakerDAO’s DAI.

De Stablecoin Supply Ratio (SSR) Oscillator meet hoe snel de verhouding tussen de acht grootste stablecoins en bitcoin (BTC) verandert. Dat geeft volgens Glassnode een goed beeld van of en hoe snel de industrie kapitaal verliest of wint. De waarde piekte eind oktober rond 4,1. Dat is de hoogste waarde sinds juni van 2019, toen de waarde rond hetzelfde niveau piekte.

Inmiddels is de waarde weer gedaald tot ongeveer 2,4, wat vermoedelijk komt doordat de marktwaarde van de gemeten stablecoins niet zo hard meer groeit of zelfs licht afneemt. Crypto-marktonderzoeker Reflexivity Research schreef volgens CoinDesk in een e-mail aan abonnees dat de groei in stablecoins kan worden gezien als een groei in liquiditeit.

Advertisement

Crypto stablecoin groei door ETF optimisme?

Het is zelden met zekerheid te zeggen waarom een activa precies stijgt, maar op het moment lijkt veel optimisme rondom de goedkeuring van spot-ETF’s voor bitcoin aan de kern te liggen. De SEC moet binnenkort beslissen of deze fondsen op de beurs genoteerd mogen worden.

Stablecoin-uitgever Tether is het hier in ieder geval helemaal mee eens. De marktwaarde van USDT is in een paar weken tijd met 4 miljard dollar gegroeid. Ook bij beursgenoteerde crypto-fondsen waar je al in kunt investeren is het optimisme al een aantal weken goed te merken. Vorige week was de derde week waarin deze fondsen met honderden miljoenen dollars zijn gegroeid.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement