Roy van Krieken Roy van Krieken
14/05/2022 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/05/2022 15:10

Gloednieuwe TRON stablecoin lijkt verdacht veel op Terra’s UST

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Terra Luna stijgt weer hard terwijl Apecoin keldert door SEC onderzoek

Foto: Satheesh Sankaran/Shutterstock

De oprichter van de TRON (TRX) blockchain, Justin Sun, heeft vandaag op Twitter bekendgemaakt dat handelaren vanaf nu interessante rendementen kunnen behalen door de gloednieuwe USDD stablecoin te storten op het lending protocol JustLend. Opmerkelijk is dat USDD eigenlijk is ontworpen met Terra’s UST als voorbeeld en we weten ondertussen allemaal hoe het met UST is afgelopen.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

TRON stablecoin

Vorige maand maakte Justin Sun bekend dat het TRON netwerk met een eigen stablecoin zou komen. Destijds legde Sun netjes uit hoe het systeem achter deze stablecoin eruit zou komen zien: 

“Wanneer de prijs van USDD lager is dan 1 USD, kunnen gebruikers en arbitrageurs 1 USDD naar het systeem sturen en 1 USD aan TRX ontvangen. Wanneer de prijs van USDD hoger is dan 1 USD, kunnen gebruikers en arbitrageurs 1 USD aan TRX naar het gedecentraliseerde systeem sturen en 1 USDD ontvangen.”

Dit is in essentie exact hetzelfde systeem als het Terra netwerk gebruikte voor hun UST stablecoin. Inmiddels weten we allemaal dat dit systeem niet bepaald waterdicht was. Sterker nog, zowel de LUNA cryptocurrency als de UST stablecoin zijn op dit moment nog net niet permanent dood verklaard.

Hoge rendementen

Gebruikers worden warm gemaakt met jaarlijkse rendementen tot wel 40% voor het storten van de USDD stablecoin op JustLend. De JUST Foundation meldde op Twitter zelfs dat rendementen tot maar liefst 70% per jaar mogelijk zullen zijn. Dit zijn natuurlijk gigantische rendementen en na de meltdown van LUNA en UST lijkt dit haast te goed om waar te zijn.

Hoewel het natuurlijk te vroeg is om nu al te stellen dat de USDD van Tron gedoemd is om te falen, is het op zijn minst bijzonder dat deze nieuwe stablecoin zoveel weg heeft van een stablecoin die slechts een paar dagen geleden ten onder ging. De kritiek vanuit de crypto gemeenschap aan het adres van Justin Sun is op dit moment dan ook erg groot.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie