Timo Bult Timo Bult
22/04/2022 06:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2022 06:21

TRON kondigt nieuwe stablecoin aan, koers stijgt 20%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
TRON kondigt nieuwe stablecoin aan, koers stijgt 20%

Foto: rsooll/Shutterstock

Stablecoins zijn enorm populaire cryptocurrencies. Van de top 20 grootste cryptocurrencies zijn er maar liefst vijf aan de Amerikaanse dollar gelinkte stablecoins. En als het aan TRON (TRX) oprichter Justin Sun ligt komt er daar binnenkort eentje bij.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

TRON kondigt nieuwe stablecoin aan

In een tweet van Justin Sun valt te lezen dat de nieuwe stablecoin USDD zal gaan heten, wat een afkorting is van Decentralized USD. De stablecoin is een zogenoemde algoritmische stablecoin, wat inhoudt dat de waarde ervan automatisch wordt gestabiliseerd. Dit zal het doen door TRX, de cryptocurrency van het TRON-netwerk, te minten of burnen.

Naar verluidt wil de TRON Decentralized Autonomous Organization (DAO) maar liefst $10 miljard ophalen om de waarde van de stablecoin te stabiliseren. En dat bedrag in combinatie met de woorden algoritmische stablecoin zal voor sommigen bekend in de oren klinken.

Terra (LUNA) als inspiratie?

Terra (LUNA) werkt namelijk aan precies eenzelfde soort stablecoin, UST genaamd. Ook UST is een stablecoin die zijn waarde op een gedecentraliseerde manier regelt, en ook UST zal worden ondersteund door een reserve van $10 miljard. In dit geval zal het om $10 miljard in bitcoin (BTC) gaan, waarvan het inmiddels al een behoorlijke som van heeft gerealiseerd.

Ondanks dat het project van Sun weer een kopie lijkt te zijn van een al bestaand project, is er geen kwaad bloed tussen de twee projecten. Integendeel, Do Kwon, de oprichter van Terra, lijkt de ontwikkeling juist te prijzen. Sun reikt hem vervolgens de hand uit om een samenwerking aan te gaan.

Advertentie

TRON koers reageert

Gisteren, toen het project werd aangekondigd, reageerde de TRX koers zeer positief. Uiteindelijk ging de koers met 20% de lucht in naar een high van $0,075. Helaas kon de altcoin het momentum vooralsnog niet vasthouden en staat TRX ongeveer 10% in de min sinds deze piek.

Recentelijk kwam Sun nog vrij negatief voor in het crypto nieuws. Hij noemde de airdrop die Oekraïne heeft gehouden voor crypto donateurs namelijk oneerlijk. Waarom lees je hier!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie