Timo Bult Timo Bult
22/04/2022 06:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/04/2022 06:21

TRON kondigt nieuwe stablecoin aan, koers stijgt 20%

Nieuws
TRON kondigt nieuwe stablecoin aan, koers stijgt 20%

Foto: rsooll/Shutterstock

Stablecoins zijn enorm populaire cryptocurrencies. Van de top 20 grootste cryptocurrencies zijn er maar liefst vijf aan de Amerikaanse dollar gelinkte stablecoins. En als het aan TRON (TRX) oprichter Justin Sun ligt komt er daar binnenkort eentje bij.

Bitcoin zal niet meer ‘dramatisch hard’ stijgen, zegt miljardair
Bitcoin zal niet meer ‘dramatisch hard' stijgen, zegt miljardair

TRON kondigt nieuwe stablecoin aan

In een tweet van Justin Sun valt te lezen dat de nieuwe stablecoin USDD zal gaan heten, wat een afkorting is van Decentralized USD. De stablecoin is een zogenoemde algoritmische stablecoin, wat inhoudt dat de waarde ervan automatisch wordt gestabiliseerd. Dit zal het doen door TRX, de cryptocurrency van het TRON-netwerk, te minten of burnen.

Naar verluidt wil de TRON Decentralized Autonomous Organization (DAO) maar liefst $10 miljard ophalen om de waarde van de stablecoin te stabiliseren. En dat bedrag in combinatie met de woorden algoritmische stablecoin zal voor sommigen bekend in de oren klinken.

Terra (LUNA) als inspiratie?

Terra (LUNA) werkt namelijk aan precies eenzelfde soort stablecoin, UST genaamd. Ook UST is een stablecoin die zijn waarde op een gedecentraliseerde manier regelt, en ook UST zal worden ondersteund door een reserve van $10 miljard. In dit geval zal het om $10 miljard in bitcoin (BTC) gaan, waarvan het inmiddels al een behoorlijke som van heeft gerealiseerd.

Ondanks dat het project van Sun weer een kopie lijkt te zijn van een al bestaand project, is er geen kwaad bloed tussen de twee projecten. Integendeel, Do Kwon, de oprichter van Terra, lijkt de ontwikkeling juist te prijzen. Sun reikt hem vervolgens de hand uit om een samenwerking aan te gaan.

Advertentie

TRON koers reageert

Gisteren, toen het project werd aangekondigd, reageerde de TRX koers zeer positief. Uiteindelijk ging de koers met 20% de lucht in naar een high van $0,075. Helaas kon de altcoin het momentum vooralsnog niet vasthouden en staat TRX ongeveer 10% in de min sinds deze piek.

Recentelijk kwam Sun nog vrij negatief voor in het crypto nieuws. Hij noemde de airdrop die Oekraïne heeft gehouden voor crypto donateurs namelijk oneerlijk. Waarom lees je hier!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Waarom dalen PEPE, Floki en Dogwifhat harder dan bitcoin?
AI voorspelt: Deze memecoins exploderen bij bitcoin koers van $100.000
Advertentie