Roy van Krieken Roy van Krieken
01/11/2022 08:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 08:05

‘Goedaardige hacker’ geeft miljoenen terug na platformexploit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
‘Goedaardige hacker’ geeft miljoenen terug na platformexploit

Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

Een zogeheten white hat hacker, ofwel een hacker met goede bedoelingen, was onlangs in staat om een kwetsbaarheid in het Team Finance protocol te ontdekken. Hij kon door misbruik te maken van bepaalde systemen zo’n $14,5 miljoen buit maken. Op dit moment heeft de hacker al $7 miljoen van het gestolen geld teruggegeven aan de relevante projecten die zijn aangetast.

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Team Finance crypto exploit

De hacker is van plan om bijna alles terug te geven. Wel geeft hij zichzelf een lucratieve 10% als bounty, een beloning voor het opsporen van een fatale fout in het systeem. Dergelijke bounties zijn binnen de wereld van cryptocurrencies eigenlijk de normaalste zaak van de wereld.

SlowMist maakte vandaag op Twitter bekend dat de hacker in kwestie het eerste deel van zijn buit al heeft teruggestort op de adressen van een aantal projecten die betrokken waren bij Team Finance. 

De CTO van DeFi-protocol TrustSwap liet een paar dagen geleden al weten op EtherScan dat de hacker een mooie beloning zou krijgen als hij de gestolen geldmiddelen retourneert: 

“Als je besluit de fondsen terug te geven, belonen we je met een mooie premie (geen vragen gesteld) of een baanaanbod. In de tussentijd hebben we de meeste exchanges op de hoogte gebracht van dit adres en de fondsen. Laten we samenwerken voor een betere defi toekomst.”

White hat hackers

Er bestaan hele legers van ‘goedaardige hackers’ die op deze manier allerlei kwetsbaarheden proberen te ontdekken. En in plaats van er met miljoenen dollars vandoor te gaan, kunnen zij door het innen van een bounty toch een aardig zakcentje verdienen zonder direct als crimineel bestempeld te worden.

In februari van dit jaar was in het crypto nieuws te lezen dat een goedaardige hacker de grote Amerikaanse exchange Coinbase schijnbaar had gered van een enorme catastrofe. In plaats van misbruik te maken van de kwetsbaarheid bij Coinbase, stelde hij het team van de exchange op de hoogte en kreeg hiervoor een vergoeding, al was deze vergoeding ‘slechts’ een luttele $250.000.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie