Roy van Krieken Roy van Krieken
21/02/2022 20:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2022 20:10

Coinbase white hat hacker krijgt beloning van ‘slechts’ $250k

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Confianza en el staking de Ethereum disminuye en el principal exchange

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Vorige week werd er door een ‘white hat hacker,’ ofwel een hacker met goede bedoelingen, een regelrechte ramp voor de Amerikaanse crypto exchange Coinbase voorkomen. Twittergebruiker ‘Tree of Alpha’ kwam een reusachtige bug op het spoor, maar in plaats van dat hij hier misbruik van maakte, meldde hij dit aan het team van Coinbase.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Coinbase bug

Het team van Coinbase wist na de waarschuwing van Tree of Alpha enorm snel actie te ondernemen. Kortstondig werden alle handelsactiviteiten op het platform opgeschort voor gebruikers, maar binnen enkele uren werkte alles weer naar behoren. 

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, bedankte Tree of Alpha publiekelijk voor zijn waarschuwing. Volgens hem liet de actie van de white hat hacker nog maar eens zien dat de crypto gemeenschap elkaar altijd te hulp schiet.

Volgens experts had de bug die Tree of Alpha op het spoor was gekomen de potentie om werkelijk katastrofale gevolgen te hebben voor Coinbase. Gelukkig bleef een dergelijk scenario uit door het optreden van een goede samaritaan.

Lage beloning?

Veelal krijgen white hat hackers zoals Tree of Alpha van het platform in kwestie een beloning uitgekeerd voor hun verdiensten. Al snel gingen de geruchten dat Tree of Alpha een astronomische beloning zou moeten krijgen van Coinbase omdat hij een werkelijk ramp wist te voorkomen.

Niets bleek echter minder waar. Inmiddels is bekend geworden dat Tree of Alpha ‘slechts’ $250.000 heeft ontvangen van de Amerikaanse crypto exchange. Op Twitter noemen gebruikers het bedrag vele malen te laag en zelfs een belediging. De beloning zou zo laag zijn dat in de toekomst hackers een zwakke plek niet meer zullen melde was veelal het argument.

Tree of Alpha zelf is het hier allerminst mee eens, zo vertelde hij aan Cointelegraph:

“Hoewel een hogere premie misschien verstandig was geweest om meer grey hats af te schrikken van het uitbuiten van kwetsbaarheden, is het in de cryptosfeer gebruikelijk om het contact met de waarde van geld te verliezen. Voor de meeste werkende mensen is $250K een heel behoorlijk bedrag.”

Jay Freeman, tevens een white hat hacker, ontving recentelijk nog beloningen van tenminste $2 miljoen. Dit ging om een bug in de Ethereum (ETH) schalingsoplossing Optimism zat.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie