Ivo Melchers Ivo Melchers
30/09/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/09/2023 10:00

Google Cloud helpt nu Polygon crypto netwerk beveiligen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Google Cloud Helpt nu Polygon crypto netwerk beveiligen

Foto: Tada Images/Shutterstock

Google Cloud zal een belangrijke schakel worden binnen het netwerk van Polygon (MATIC). De toonaangevende divisie van Alphabet inc. gaat het Ethereum (ETH) schalingsnetwerk namelijk ondersteunen door zelf een validator te worden op het Proof-of-Stake (PoS) netwerk van Polygon. Hiermee vergroot Google Cloud haar indrukwekkende voetafdruk binnen het crypto-landschap.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Polygon PoS validator

Op 29 september kondigde Polygon Labs, het bedrijf achter het layer-2 netwerk, aan dat Google Cloud zich zal voegen bij meer dan 100 andere validators. Naar eigen zeggen zal ‘’dezelfde infrastructuur die wordt gebruikt voor YouTube en Gmail’’ nu helpen bij het beveiligen van het Polygon netwerk.

Validators vervullen een cruciale rol in het beheer en de beveiliging van een PoS-netwerk. Zij verifiëren transacties en creëren nieuwe transactieblokken op de blockchain. Hiervoor staken zij de onderliggende cryptomunt en draaien ze een validator node.

Volgens het staking dashboard van Polygon heeft Google Cloud momenteel 10.451,12 MATIC vastgezet op het netwerk. Tegen de huidige koers van MATIC stat dit gelijk aan 5.500 dollar.

In juni van dit jaar kon je op Crypto Insiders lezen dat het Polygon netwerk ook al een andere groot technologiebedrijf had aangetrokken als validator. Destijds sloot Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, zich namelijk aan bij de Ethereum-schalingsoplossing.

Google Cloud op zijn beurt beschrijft de relatie met Polygon Labs als ‘’een voortdurende strategische samenwerking’’. Naast de aankondiging dat het zich als validator bij het netwerk zou aansluiten, heeft Google Cloud Asia Pacific ook een YouTube-video uitgebracht met de titel ‘Polygon Labs lost een Web3-toekomst voor iedereen op’.

Advertisement

Google Cloud in de crypto wereld

Het cloud computing-platform van Google heeft al enige tijd de crypto-wereld verkent. Zo sloeg Google Cloud in april van dit jaar al de handen ineen met Polygon om ontwikkelaars te helpen het eenvoudiger te maken om hun Web3-producten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen, te lanceren en te laten groeien op het netwerk.

Google Cloud is bovendien ook al samenwerkingen aangegaan met andere toonaangevende blockchains zoals BNB Chain (BNB), Solana (SOL), Ethereum en Tezos (XTZ).

Ook kun je als Web3-startup goedkoper gebruikmaken van Google Cloud. Je kunt dan namelijk in aanmerking komen voor ‘Google Cloud credits’, wat een soort giften zijn die worden afgetrokken van de kosten van een Google Cloud-abonnement.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement