Ivo Melchers Ivo Melchers
28/04/2023 14:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2023 14:02

Google Cloud en Polygon slaan handen ineen om adoptie ETH layer-2 te versnellen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tezos y Google Cloud unen sus fuerzas

Foto: monticello/Shutterstock

Polygon (MATIC), een layer-2 schalingsoplossing voor Ethereum (ETH), heeft gisteren bekendgemaakt dat het een samenwerking is aangegaan met Google Cloud om ontwikkelaars te helpen het eenvoudiger te maken om hun Web3 producten en gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen, te lanceren en te laten groeien op het netwerk.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Blockchain Node Engine op Polygon

Vorig jaar kondigde Google Cloud een zogeheten ‘Blockchain Node Engine’ aan met ondersteuning voor Ethereum. Dit is een volledig beheerde node-hosting dienst voor Web3-ontwikkelaars. Vorig jaar werden er tevens plannen aangekondigd om deze node-hosting dienst naar het netwerk van Solana (SOL) te brengen.

Met de nieuwe samenwerking tussen Polygon Labs en Google Cloud zal de Blockchain Node Engine nu ook naar het ecosysteem van Polygon worden gebracht, waardoor ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het voortbouwen op het protocol, terwijl ze volledige controle behouden over waar nodes worden ingezet.

Advertentie

Web3 adoptie

Ryan Watt, president van Polygon Labs,  zei het volgende over de nieuwe samenwerking met Google Cloud:

‘’Google Cloud die alle Polygon-protocollen ondersteunt is een stap in de goede richting om meer mensen aan boord van Web3 te helpen. De aankondiging van vandaag met Google Cloud heeft als doel om de transactiedoorvoer te vergroten, waardoor use cases in gaming, supply chain management en DeFi mogelijk worden. Dit zal de weg vrijmaken voor nog meer bedrijven om blockchain-technologie te omarmen via Polygon.’’

Google Cloud heeft aangegeven dat de samenwerking met de populaire Ethereum layer-2 het protocol ook zal helpen om zijn zero-knowledge innovatiestrategie te bevorderen, waardoor transacties mogelijk goedkoper en sneller worden.

In de officiële aankondiging werd het volgende gezegd over het optimaliseren van Polygon’s zkEVM:

‘’De eerste tests om Polygon zkEVM’s zero-knowledge proofs op Google Cloud uit te voeren resulteerden in aanzienlijk snellere en goedkopere transacties in vergelijking met de bestaande setup.’’

Vorige maand kon je in het altcoin nieuws lezen dat polygon de bètaversie van deze langverwachte zkEVM update op het mainnet had gelanceerd. ZkEVM is een Ethereum Virtual machine (EVM) equivalente schaaloplossing die gebruik maakt van zero-knowledge proofs, een geavanceerde vorm van cryptografie, om snellere en goedkopere transacties mogelijk te maken.

Met zero-knowledge kunnen berekeningen bewezen worden zonder dat hiervoor alle data gedeeld hoeft te worden, wat schaarse ruimte op de blockchain bespaard.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie