Simon Bosch Simon Bosch
27/04/2023 13:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/04/2023 13:20

Google gaat Web 3.0-startups helpen met groeien

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin-land-Google-cloud

Foto: VDB Photos / Shutterstock.com

De afgelopen bullmarkt stond in het teken van de eerste institutionele adoptie. Toch is de markt nog steeds minuscuul ten opzichte van andere activaklassen. Google ziet nu zijn kans schoon, en heeft een programma onthuld dat het Web 3-ontwikkelaars financieel gaat helpen als ze van Google Cloud gebruik willen maken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Extra geld voor Web 3.0-bedrijven

Dat schrijft de softwaregigant in een persbericht. Als je als Web 3.0-startup gebruik wil maken van Google Cloud, dan kun je in aanmerking komen voor ‘Google Cloud credits’. Dit lijken een soort giften te zijn die worden afgetrokken van de kosten van je Google Cloud-abonnement. Zo ben je dus een stuk goedkoper uit.

Google Cloud is een soort Netflix voor bedrijven die veel rekenkracht nodig hebben. Je kunt servers huren tegen een maandelijks bedrag, zodat je niet zelf dure hardware hoeft aan te schaffen. Web 3.0 bedrijven zijn in feite de volgende generatie softwarebedrijven en hebben soms dus net zo hard behoefte aan Google Cloud als softwarebedrijven die zich niet bezighouden met blockchain.

Bedrijven die in aanmerking komen kunnen tot 200.000 Amerikaanse dollar verspreid over twee jaar in de vorm van deze ‘Google Cloud credits’ krijgen. Ook krijgen deelnemers versneld toegang tot Google Cloud Web 3-producten, alhoewel het niet duidelijk wat hier precies onder wordt verstaan.

Verder bestaan er extra trainingsmogelijkheden en is er een besloten Discord-kanaal met Google-ingenieurs, grote bedrijven die samenwerken met Google en andere startups in het programma.

Advertentie

Google zit al in blockchain

Het is niet de eerste keer dat Google zich openlijk bezighoudt met Web 3.0, blockchain en crypto. Zo kondigde de techgigant begin dit jaar aan dat het samen gaat werken met Tezos. Ook met Solana en Binance Chain heeft het partnerschappen aangekondigd, evenals voor Google Cloud.

Ondertussen gaat de industrie hard vooruit, Twitter-oprichter Jack Dorsey werkt bijvoorbeeld al aan ‘Web 5.0’. Dit moet een extra decentrale vorm van Web 3.0 zijn en onder meer je privacy extra beschermen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie