Ivo Melchers Ivo Melchers
01/06/2023 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2023 18:01

Moederbedrijf T-Mobile gaat in zee met crypto staking op Polygon

icon-altcoins
Altcoin nieuws
La blockchain de dos grandes bancos ya utiliza Polygon

Foto: Shutterstock/Vladimka production

Het moederbedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom, liet gisteren weten dat het zijn dominantie binnen de crypto wereld zal vergroten door het netwerk van Polygon, een layer-2 schalingsoplossing op Ethereum (ETH), te ondersteunen door zelf een validator te worden. Multimedia Solutions GmbH (MMS), een dochterbedrijf van Deutsche Telekom dat zich richt op het helpen van kleine en middelgrote bedrijven bij hun digitale transformatie, leidt het initiatief.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Polygon validator

Deutsche Telekom zal zich voegen bij een indrukwekkende lijst aan samenwerkingen die het schalingsnetwerk op Ethereum al heeft. Grote namen als Starbucks, Instagram en Reddit wisten eerder namelijk al de handen ineen te slaan met Polygon.

Dit keer heeft de samenwerking echter betrekking op het consensusmechanisme van Polygon. Als één van de in totaal honderd validators zal Deutsche Telekom MMS bijdragen aan de beveiliging, bestuur en decentralisatie van Polygon’s sidechain en Supernets app-chains door een full node te draaien, blokken te produceren, te valideren en checkpoints op het Ethereum-mainnet vast te leggen.

Deze Supernets zijn applicatie-specifieke blockchains die worden ontworpen voor specifieke use-cases.

Dirk Röder, hoofd van het Blockchain Solutions Center bij Deutsche Telekom prees Polygon in een persbericht omdat het ‘’ontwikkelaarsvriendelijk en hulpbronnenefficiënt’’ is. Daarnaast zei hij het volgende over de gloednieuwe samenwerking:

‘’De samenwerking met Polygon is een belangrijke stap voor Deutsche Telekom MMS om het potentieel van blockchain-technologie volledig te benutten en toepassingen mogelijk te maken die geschikt zijn voor massale implementatie.’’

Michael Blank, de chief operating officer van Polygon Labs, was net zo enthousiast en zei dat hij hoopt dat dit meer bedrijven in staat zal stellen blockchain-technologie te gebruiken, terwijl consumenten tegelijkertijd ‘’het eigendom en de autonomie die Web3 technologie biedt’’ kunnen unlocken.

Advertentie

Deutsche Telekom in de crypto wereld

De dominantie binnen de crypto wereld van Deutsche Telekom wordt gekenmerkt door andere blockchains die het eerder al had omarmd. In oktober vorig jaar kon je namelijk in het Ethereum nieuws lezen dat het moederbedrijf van T-Mobile bekend had gemaakt dat het een validator zou worden op het Ethereum netwerk en tevens klanten zou laten participeren middels een staking app.

Daarnaast heeft het sinds 2021 ook ondersteuning aangekondigd voor andere blockchains als Chainlink (LINK), Polkadot (DOT), Q, Celo (CELO) en Flow (FLOW).

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie