Erik Juffermans Erik Juffermans
03/10/2022 13:06 15 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:07

Moederbedrijf T-Mobile lanceert Ethereum staking validator

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ja zag ik, maar het artikel heeft denk ik iets meer nadruk nodig dat het om een grap gaat.

Foto: VDB Photos/Shutterstock

Groot nieuws voor crypto vanuit Duitsland. Deutsche Telekom, het moederbedrijf van onder andere T-Mobile, gaat het Ethereum (ETH) netwerk ondersteunen door zelf een validator te wordenDat betekent dat de Duitse telecomgigant mintens 32 ETH zal vastzetten via staking.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum validators

Het Ethereum netwerk is recent van een proof of work (PoW) systeem naar een proof of stake (PoS) systeem gegaan. Dat houdt in dat er nu geen miners meer nodig zijn voor het verwerken van transacties op Ethereum. In plaats daarvan gebruikt het netwerk zogenaamde validators die een staking node opereren.

Telekom is ook een app aan het ontwikkelen die het mogelijk maakt voor klanten om te participeren in hun eigen validator. Hierdoor kunnen klanten meehelpen met het valideren van transacties zonder dat ze zelf een validator hoeven te opereren. De staking app wordt ontwikkeld in samenwerking met StakeWise, een proof of stake app en DAO. Mede-oprichter Kirill Kutakov van StakeWise verwacht veel activiteit op de app nu de merge update is voltooid.

Telekom gelooft dat deze constructie nieuwe klanten zal aantrekken. Het opereren van een validator is alleen mogelijk bij het staken van minimaal 32 ethereum. Momenteel staat dat gelijk aan een waarde van ruim 40 duizend dollar. Dit is niet voor iedereen mogelijk. Diensten zoals deze van Telekom en StakeWise maken het mogelijk voor iedereen om betrokken te zijn bij het valideren van Ethereum transacties.

Iedereen die deel uitmaakt van de staking validator van Telekom helpt mee om transacties op Ethereum te verwerken. De deelnemers worden vervolgens beloont met een deel van de nieuw gegenereerde ethereum.


.

Telekom’s crypto adoptie

Deutsche Telekom is al langer actief in de crypto wereld. Vorig jaar investeerde het bedrijf in Celo, een crypto netwerk dat mobiele netwerken aanbiedt. Telekom ook al staking diensten aan voor Flow, Celo en Polkadot.

Recent maakte T-Mobile bekend samen te gaan werken met Nova Labs om Helium Mobile te lanceren. Dit is een 5G dienst die het mogelijk maakt om crypto beloningen te verdienen met het delen van data.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie