Roy van Krieken Roy van Krieken
29/12/2021 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/12/2021 19:55

Duitse telecomgigant omarmt Polkadot, koopt DOT

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Duitse telecomgigant omarmt Polkadot, koopt DOT

Foto: Wirestock Creators/Shutterstock.com

T-Systems MMS, een dochterbedrijf van het reusachtige Deutsche Telekom, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij een partnership hebben gesloten met Polkadot (DOT). T-Systems zal gebruik maken van hun extensieve IT-infrastructuur om als validator te fungeren op het Polkadot netwerk. Een mooie stap voor zowel T-Systems MMS als Polkadot.

Crypto ontbijt: ETF nieuws, Bitcoin hack El Salvador & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Polkadot netwerk

Op het moment van schrijven staat polkadot op plek 10 van de grootste cryptocurrencies ter wereld. Polkadot heeft als doel om interoperabiliteit tussen verschillende blockchains te bewerkstelligen. Om die reden wordt het netwerk ook wel de ‘blockchain der blockchains’ genoemd.

De hoofd blockchain van Polkadot, de zogeheten relay chain, is als het ware het hart van het netwerk. Het coördineert interacties tussen verschillende, parallel aan elkaar lopende netwerken die parachains genoemd worden. T-Systems MMS zal door de nieuwe partnership bijdragen aan de veiligheid van de communicatie tussen de relay chain en de parachains van het Polkadot netwerk.

T-Systems MMS

Het Duitse telecombedrijf zal voor het aanleveren van de benodigde infrastructuur gebruik maken van de Open Telekom Cloud (OTC). Deze OTC voldoet aan de strenge regelgeving omtrent veiligheid binnen de Europese wetgeving. Daarnaast zorgt het onafhankelijke karakter ervoor dat de decentralisatie van het Polkadot netwerk in stand blijft.

Het hoofd van Blockchain Solutions bij T-Systems MMS, Andreas Dittrich, gelooft dat blockchain uitstekend past binnen hun visie voor de toekomst. Vooral het Polkadot netwerk heeft een enorme potentie volgens hem.

“Als Deutsche Telekom hebben wij altijd de samenwerking van mensen en bedrijven ondersteund, ditmaal ook met decentrale technologie. Polkadot is een heterogeen, multi-chain netwerk dat verschillende blockchains in staat stelt om cross-chain te communiceren onder een gedeelde veiligheid. We geloven volledig in deze toekomstige visie van een verbonden wereld.”

Het is vrij bijzonder dat Deutsche Telekom dit standpunt hanteert. Het bedrijf is namelijk een van de grootste telecommunicatiebedrijven ter wereld. Deutsche Telekom heeft wereldwijd meer dan 240 miljoen gebruikers en een jaaromzet van meer dan $100 miljard. Een ware reus dus die concrete stappen neemt om blockchain technologie te omarmen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie