Simon Bosch Simon Bosch
08/05/2023 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2023 15:30

Handelsvolume PEPE steeg razendsnel naar de crypto top

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Handelsvolume PEPE steeg razendsnel naar de crypto top

Foto: Hryshchyshen Serhii/Shutterstock

Afgelopen week stond in het teken van het gigantische en totaal onverwachte succes van de memecoin Pepe (ticker: PEPE). Een maand geleden begon de coin nog niet, maar inmiddels heeft PEPE een ongekend hoge marktwaarde. Nu komt daar nog een mijlpaal bij, want hij haalt nu ook zijn gelijke met de meest verhandelde cryptocurrencies in de markt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Pepe enorm populair geworden

Dat blijkt uit data van CoinMarketCap, Pepe staat nu namelijk op plek 8 wat dagelijks volume betreft. Op het moment van schrijven ligt dit volume op maar liefst bijna 1 miljard dollar. Alleen het volume van onder andere Tethers USDT, bitcoin (BTC), ether (ETH), USD Coin (USDC) en Binance Coin (BUSD) is momenteel groter.

De eerstvolgende crypto boven Pepe in de lijst is Binance USD (BUSD), nota bene een stablecoin die op Binance wordt gebruikt in handelsparen. Er is dus veel vraag naar BUSD. Toch ligt het dagelijkse volume van deze stablecoin op ongeveer 2 miljard dollar.

Als je je bedenkt dat Pepe een maand geleden vrij letterlijk uit het niets op de markt is gekomen is dat een hoop geld. Het volume van de speculatieve coin is zelfs groter dan dat van TrueUSD (TUSD), BNB Chain (BNB) en Litecoin (LTC), die al veel langer bestaan.

Advertentie

Binance grootste PEPE-holder

Binance was een van de eerste gecentraliseerde exchanges waar je Pepe kon verhandelen. Dat is te zien in welke partijen de meeste PEPE-coins bezit, een wallet van Binance staat namelijk met enige afstand op nummer één volgens het smart contract van de memecoin. Binance zou bijna 9,8% van al deze coins bezitten, met een marktwaarde van meer dan 123 miljoen dollar.

Het eerstvolgende adres is anoniem en heeft 6,4% van alle uitstaande coins. De eerstvolgende exchange is OKX, die 4,3% van de tokens bezit. Het moet benadrukt worden dat een deel van deze coins van de exchanges zelf zijn.

Ook het volume toont dat Binance populair is bij PEPE-handelaren. Het platform heeft momenteel namelijk 26% van al het volume van deze coin, voor in totaal 218,9 miljoen dollar. Op OKX ligt het volume opvallend genoeg met 28,4% iets hoger, wat aan lijkt te geven dat hier iets actiever wordt gehandeld dan op Binance.

PEPE heeft het vandaag overigens niet makkelijk. De gehele cryptomarkt kleurde vandaag rood. Bij PEPE vielen harde klappen door een flinke correctie vanaf zijn prijsrecord.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie