Erik Juffermans Erik Juffermans
08/05/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2023 14:00

Pepe crypto al 50% gedaald sinds all-time high

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pepe crypto al 50% gedaald sinds all-time high

Foto: Morrowind/Shutterstock

Op vrijdag bereikte PEPE een totale marktkapitalisatie van 1,8 miljard dollar. Inmiddels is de meme coin aardig afgekoeld en is de totale marktwaarde sinds de piek met bijna 50% gedaald richting de $900 miljoen. De PEPE koers is van de all-time high van $0,0000043 naar $0,0000022 gezakt, een daling van 49%. Het lijkt erop dat investeerders winstnemen en hun PEPE voor ethereum (ETH) verkopen.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

PEPE daling & ETH stortingen

De populariteit van PEPE is immens. Het handelsvolume van de meme token lag op een gegeven moment, op uitzondering van ethereum en bitcoin (BTC), het hoogste in de gehele crypto markt. Inmiddels lijkt de PEPE koers wat af te koelen, maar dat is na de recent harde stijging geen grote verrassing.

Exchanges zagen gelijktijdig met de daling van de PEPE koers een forse piek in ETH stortingen. Volgens on-chain analysefirma Santiment zijn de twee gebeurtenissen gerelateerd en zetten investeerders hun PEPE grotendeels om in ETH,  het toenemende aantal ether stortingen is mogelijk gevolg van handelaren die winst nemen op hun PEPE-posities.

Het aantal stortingen bereikte zelfs het hoogste niveau in acht maanden tijd. Het is wellicht een teken van wat komen gaat, dergelijk hoge activiteit is meestal een voorbode van hoge volatiliteit.

“We kunnen momenteel stellen dat er waarschijnlijk een voorbode is van hoge ETH volatiliteit, vergelijkbaar met de pieken in stortingen tijdens de Merge en het FTX fiasco.”

Deze volatiliteit is historisch gezien niet in het voordeel van de Ethereum koers. Meer stortingen betekent normaal gesproken dat meer mensen van plan zijn hun tokens te verkopen en meer opnames correleert over het algemeen met een prijsstijging.

PEPE miljonair

Zoals gezegd is PEPE een absurd geval. De memecoin is wellicht geen goede reclame voor de crypto sector maar dat zal enkele investeerders weinig uitmaken. Recent berichtten we namelijk over een investeerder die met een schamele inleg van 263 dollar multimiljonair werd

Op 15 april kocht de handelaar 0,125 ETH aan PEPE, met een waarde van ongeveer 260 dollar destijds. Deze 0,125 ETH aan PEPE steeg inmiddels al naar bijna, houd je vast, 13 miljoen dollar aan PEPE tokens. De investeerder koos eieren voor zijn geld en verkocht al voor 3,8 miljoen dollar aan PEPE.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie