Wessel Kersting Wessel Kersting
11/05/2022 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2022 12:33

Hoe deze trader $760k verdiende dankzij Terra’s UST crash

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoe deze trader $760k verdiende dankzij Terra's UST crash

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

Michael Patryn, de beruchte medeoprichter van de exchange QuadrigaCX, die in 2019 failliet werd verklaard, heeft een erg mooie trade gemaakt op de stablecoin TerraUSD (UST). De stablecoin is hard onderuit gegaan en heeft normaal altijd een waarde van $1.  

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe werkt UST?

Maar hoe kan dat dan? UST is een algoritmische stablecoin die 1-op-1 de dollar vertegenwoordigt en doet dit door middel van de cryptocurrency terra (LUNA). Elke UST stablecoin kan omgezet worden naar LUNA en vice versa. Hierdoor is het niet noodzakelijk de stablecoin stabiel te houden door middel van fiat of over-collateralized crypto als reserve. Dit wist echter geen stand te houden nadat veel whales hun LUNA op de markt dumpte. 

Advertentie

UST & LUNA crash

De Luna Foundation Guard, een non-profit organisatie die de UST ondersteunt, werd hierdoor gedwongen om alle bitcoin (BTC) die zij in bezit hadden te verkopen om de UST waarde weer naar $1 te krijgen. Ondanks de moeite is dit niet gelukt. De waarde van UST viel gisteren naar een bodem van $0,69 en daalde vandaag zelfs naar de $0,30. Iets wat een stablecoin niet zou moeten doen.

Toch zijn er slimme koppen zoals Patryn die hier gebruik van wisten te maken. Uit data van PeckShield bleek dat het Ethereum adres dat aan Patryn gelinkt werd verschillende trades heeft gemaakt met UST. 

Forse daling Solana zorgt voor verdamping van $36,5 miljoen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Patryn’s UST trade

Uit deze data bleek dat hij 2,8 miljoen in tether (USDT) had omgezet in 3,88 miljoen UST op haar laagste punt. UST steeg daarna naar $0,94, waar Patryn weer alles had omgezet naar USDT. Hierdoor wist hij ongeveer $760.000 winst te maken. Daarna heeft hij wat winst overgezet naar de Avalanche blockchain.

Patryn heeft aangegeven in de afgelopen twee jaar ongeveer $80 miljoen winst te hebben gemaakt door investeringen. Deze trade kan dus weer op zijn CV gezet worden. Patryn kwam echter dit jaar nog in het crypto nieuws. Hij zou miljoenen uit het Wonderland (TIME) project, dat volledig is ingestort, weg hebben gesluisd.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie