Wessel Kersting Wessel Kersting
10/03/2022 11:54 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2023 11:43

Insider-analyse VET: VeChain zet maatschappelijk verantwoord project op

icon-altcoins
Altcoin nieuws
VeChain klaar voor stijging voordat crypto koers naar dieptepunt zakt

Foto: RuskaDesign/Shutterstock

Voor de Insider-analyse van vandaag wist VeChain (VET) de meeste stemmen te krijgen in de premium omgeving van Crypto-Insiders. In dit artikel kijken we eerst kort naar wat VeChain is. Vervolgens onderzoeken we de recente ontwikkelingen binnen het VeChain ecosysteem en kijken we naar wat we nog kunnen verwachten van het project. Ook is het belangrijk om te analyseren wat het sentiment is op de markt. Tot slot is er ook een technische analyse gemaakt over VET.

Wil je ook stemmen op jouw favoriete coin? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving en laat je stem achter. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis uitproberen

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is VeChain?

VeChain is een erg uitgebreid smart contract platform en is opgezet met het doel om de authenticiteit van (luxe) producten te verifiëren. Het kan soms voorkomen dat bepaalde producten zo goed zijn nagemaakt en bijna niet te onderscheiden zijn van het origineel. Tegenwoordig wordt de technologie van VeChain binnen veel verschillende sectoren gebruikt waaronder luxegoederen, landbouw, medicijnen, voedsel, logistiek en tot slot overheden. Wat VeChain dus uniek en bruikbaar maakt is dat zij middels smart contracts een transparante manier hebben gevonden om zonder dat er vertrouwen voor nodig is data kunnen uitwisselen tussen verschillende partijen.

Advertentie

Recente ontwikkelingen

Een van de meest recente ontwikkelingen binnen het VeChain ecosysteem is de lancering van de VeChain stablecoin, ofwel VeUSD. VeChain geeft zelf aan dat deze stap goed past binnen de groeifase waarin ze zich nu bevinden. Dit zal ook erg goed helpen bij de adoptie en toepasbaarheid in de ‘echte wereld’. Deze stablecoin wordt ook daadwerkelijk ondersteund door een fysieke reserve die bewaard wordt. Hierdoor zal de stablecoin altijd haar waarde behouden en kan deze altijd 1:1 verzilverd worden. 

Daarnaast heeft VeChain een ander maatschappelijk verantwoord project opgezet. Dit project gaat onder de naam VeCarbon. Met dit project willen zij ervoor zorgen dat bedrijven, vooral bedrijven in de voedselsector, sneller kunnen anticiperen en hun strategie kunnen aanpassen wanneer er nieuwe wet- en regelgeving komt rondom de koolstofuitstoot. VeChain draagt zo haar steentje bij aan het reduceren van de koolstofuitstoot en helpt bedrijven ook om snel te schakelen. 

In de premium omgeving van Crypto-Insiders proberen we je up-to-date te houden over deze projecten en projecten van andere cryptocurrencies. Kijk hier voor meer informatie.

Worldcoin beschuldigd van mega-oplichting na 80% koersexplosie
Worldcoin beschuldigd van mega-oplichting na 80% koersexplosie

Wat kunnen we nog van VET verwachten?

Helaas is er geen officiële roadmap voor zowel VeChain als andere projecten in dit ecosysteem. Zoals het project zelf aangeeft doen zij er alles aan om hun project zo goed mogelijk te maken. Het doel van het VeChain team is om hun huidige dienstverlening uitbreiden. Hier hebben zij geen routekaart voor nodig of bepaalde deadlines. 

Wat we dus van VeChain nog kunnen verwachten in de toekomst is een sterker project rondom VET, nieuwe ontwikkelingen bij het VeCarbon project. Hierbij is het mogelijk dat zij ervoor zorgen dat de uitstoot omlaag zal gaan. 

Toch kunnen we nog het een en ander verwachten van de VeChain stablecoin VeUSD. Ze geven zelf aan dat ze door middel van deze stablecoin ook decentralized finance (DeFi) applicaties die lijken op de applicaties die Ethereum (ETH) aanbiedt, echter zijn de applicaties van VeChain naar eigen zeggen beter. De introductie van de stablecoin zal voor vele nieuwe ontwikkelingen binnen het ecosysteem zorgen. Wij houden dit goed in de gaten!

Marktsentiment en adoptie

In de onderstaande grafiek is te zien dat het zoekvolume op VET helaas in de afgelopen maanden sterk is afgenomen. Dit is natuurlijk niet zo gek aangezien de gehele markt daalt. Wat opvalt is dat het zoekvolume ook daalt op het moment dat de koers van VET daalt. Bij bepaalde oplevingen zien we ook dat het zoekvolume weer stijgt. 

Daarnaast geeft 81% van de ondervraagde in de afgelopen 24 uur via een poll op CoinMarketCap aan dat zij VET een goed project vinden. Dit laat zien dat het sentiment rondom de coin toch nog erg positief is.

Technische analyse

VET heeft over de afgelopen 24 uur harde klappen ontvangen. In deze periode daalde de coin met ongeveer 7%. Over de afgelopen zeven dagen zagen we ook al een daling. VET daalde over de afgelopen zeven dagen met ongeveer 16%. VET staat op het moment van schrijven op de 41e plaats op basis van marktwaarde. Op de grafiek hieronder is te zien dat VET in een flinke neerwaartse trend zit. Dit beeld komt overeen met andere coins die we in deze rubriek behandeld hebben.

Op de RSI is te zien dat de ene piek hoger is dan de volgende piek, aangegeven met de lichtgele trendlijn. Echter zien we in de koers dat er een lagere piek wordt gevormd. Dit wil zeggen dat er een bearish divergence is gevormd. Dit kan een signaal zijn voor neerwaartse prijsactie. Vooralsnog ziet het technische plaatje er dus nog niet positief uit.

Hoe bepaal ik het juiste moment om te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in VET maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium chat-groep! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie