Home Nieuws Altcoin nieuws Istanbul hard fork officieel aangekondigd door Ethereum Foundation

Istanbul hard fork officieel aangekondigd door Ethereum Foundation

De Istanbul hard fork voor het Ethereum-netwerk is officieel aangekondigd. In de aankondiging legt Community-leider van de Ethereum Foundation, Hudson Jameson, uit wat miners, node operators en mensen met ETH in hun wallet moeten doen om de upgrade in goede banen te leiden. De officiële aankondiging werd op 20 november gepubliceerd.

- Advertentie -

Om precies te zijn zal de upgrade worden ingeschakeld bij bloknummer 9.069.000, welke naar verwachting op zaterdag 7 december gemined zal worden. Een precies tijdstip is nog niet bekend vanwege de variërende bloktijden. De Ethereum Foundation adviseert miners en node operators dan ook om hun node voor 1 december te upgraden.

Miners en node operators die hun client niet upgraden zullen niet deel kunnen nemen aan de nieuwe versie van het netwerk. Hun client zal namelijk synchroniseren met de blockchain van voor de hard fork, en dus zullen zij geen transacties kunnen verwerken en niet deel kunnen nemen aan de nieuwste versie van de Ethereum blockchain.

Degenen die ETH in hun wallet hebben staan, zoals Metamask of MyEtherWallet, hoeven niets te doen tenzij de beheerder anders meldt. Ditzelfde geldt voor ETH-houders die hun ether in een account van een cryptocurrency-exchange hebben staan.

De Istanbul hard fork zou het netwerk sneller, goedkoper en schaalbaarder maken. De belangrijkste update is wellicht de overstap van een Proof-of-Work (PoW) protocol naar een programmatic Proof-of-Work (ProgPoW) protocol. Dat zou het minen van ETH eerlijker moeten maken voor iedereen doordat Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) chips minder effectief zullen zijn.

Een teamleider van de Ethereum Foundation bevestigde eerder in november al het bloknummer waarop Istanbul zal worden geïmplementeerd. Zijn verwachting toen was dat dit blok op 4 december zal worden gemined, maar de verwachting is nu dus opgeschoven naar 7 december.

- Advertentie -

Istanbul zal de laatste upgrade zijn voor Ethereum 1.0. De upgrade werd tot drie keer uitgesteld vanwege vertragingen rondom de implementatie van de nieuwe code. Zo wilden de ontwikkelaars er eerst een auditbedrijf naar laten kijken om zeker te zijn welke impact de nieuwe aanpassingen zouden hebben.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.461,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.203,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.251,30 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€14.266,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.302,50 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...