Kevin Schijven Kevin Schijven
08/11/2019 15:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2019 15:45

Ethereum (ETH) teamleider bevestigt datum Istanbul hard fork

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) teamleider bevestigt datum Istanbul hard fork

Foto: leksiv/Shutterstock

Péter Szilágyi, teamleider bij de Ethereum (ETH) Foundation, bevestigt in een Tweet op 7 november dat de “Istanbul” hard fork van het Ethereum netwerk zal plaatsvinden op 4 december.


Szilágyi meldt dat de hard fork plaats vindt op block 9069000. Daarnaast kondigt hij aan dat Geth versie 1.9.7 uit is. Geth is, samen met Parity, een software client die gebruikt wordt om nodes te beheren op het Ethereum-netwerk.
De nieuwe Geth versie is bedoeld voor node beheerders als voorbereiding voor de Istanbul hard fork. Szilágyi herinnert node beheerders eraan om op tijd over te stappen naar de nieuwe versie om eventuele problemen te vermijden:


De Istanbul hard fork zou het netwerk sneller, goedkoper en beter schaalbaar moeten maken. De hard fork zal in twee fases worden uitgevoerd. De eerste update lanceert met zes Ethereum Improvement Proposals (EIP): 152, 1108, 1344, 1884, 2028, en 2200.
De belangrijkste update is wellicht de overstap van een Proof-of-Work (PoW) protocol naar een programmatic Proof-of-Work (ProgPoW) protocol. Dat zou het minen van ETH eerlijker moeten maken voor iedereen doordat Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) chips minder effectief zullen zijn.
De Istanbul hard fork was al drie keer uitgesteld dit jaar. Op 28 februari dit jaar werd de Constantinople hard fork uitgevoerd. Beide hard forks zijn onderdeel van de uiteindelijke overstap naar het Ethereum 2.0 netwerk met Serenity dat volgend jaar van start zal gaan.
Met Serenity zal Ethereum de overstap maken van een PoW naar een Proof-of-Stake (PoS) consensus algoritme dat de schaalbaarheid, snelheid en beveiliging van het netwerk moeten verbeteren.
Onlangs gaf CasperLabs, dat meewerkt aan het Ethereum-platform, “Highway” vrij, de eerste PoS imlementatie voor Ethereum.
Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, meldde vorige maand dat de overstap naar Ethereum 2.0 soepel zal verlopen en het netwerk veiliger zal maken dan bitcoin. In september noemde hij het “de wereldcomputer” en zei hij dat het “tienduizenden transacties per seconde” (TPS) aankan.
Begin vorige maand zei Heath Tarbert, voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC), dat ether een commodity is.
Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse voor je klaar staan! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie