Timo Bult Timo Bult
03/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2019 07:00

CasperLabs geeft Proof-of-Stake (POS) implementatie Ethereum (ETH) vrij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
CasperLabs geeft Proof-of-Stake (POS) implementatie Ethereum (ETH) vrij

CasperLabs, een bedrijf dat meewerkt aan de ontwikkeling van het Ethereum-platform, heeft het eerste Casper Proof-of-Stake (POS) voor Ethereum vrijgegeven. De implementatie, “Highway” genaamd, werd op 1 november aangekondigd door CasperLabs in een persverklaring die het met Cointelegraph deelde.
Het protocol zou consequente beslissingen nemen en garandeert daarnaast dat een beslissing ook daadwerkelijk wordt genomen. Hierdoor is het protocol “live en safe“, aldus CasperLabs. Het bedrijf publiceerde daarnaast ook een uitgebreid onderzoek over het protocol.
Het Casper POS-protocol is als open-source vrijgegeven. Casper staat voor de implementatie die Ethereum uiteindelijk zal omzetten in een POS-blockchain. Voor dit type blockchain zijn geen miners meer nodig waardoor het efficiënter zou werken dan een Proof-of-Work protocol waar bijvoorbeeld Bitcoin op draait, waar dus wel miners voor nodig zijn.
In de persverklaring stelt CasperLabs dat het hoopt dat het ontwikkelaars kan inspireren met Highway:

Door CasperLabs Highway via een open source-licentie aan het publiek vrij te geven, hopen we verdere innovatie te stimuleren voor iedereen.

De eerste versie van Casper werd vorig jaar mei vrijgegeven. In september van dit jaar haalde CasperLabs nog $14,5 miljoen op om Ethereum schaalbaarder te maken, mede door een POS-protocol te ontwikkelen.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees hem dan snel!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie