Ivo Melchers Ivo Melchers
09/09/2023 07:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/09/2023 07:00

Litecoin bereikt indrukwekkende mijlpaal: 5 miljoen sterke houders

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin bereikt indrukwekkende mijlpaal: 5 miljoen sterke houders

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Terwijl de gehele cryptomarkt aan het bloeden is de afgelopen weken, heeft litecoin (LTC) het nog net iets zwaarder. Ondanks het feit dat de halving een maand geleden met succes werd doorgevoerd, kleurt de koers donkerrood op het moment. Desondanks heeft het netwerk een zeer positieve mijlpaal bereikt die betrekking heeft op het aantal standvastige holders.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

5 miljoen langetermijn LTC holders

Crypto-analyseplatform IntoTheBlock liet donderdag middels een bericht op X, eerder aangeduid als Twitter, weten dat het aantal langetermijnhouders de 5 miljoen heeft bereikt.

Specifiek heeft het betrekking op het aantal wallets dat minimaal één jaar LTC in bezit heeft. In augustus vorig jaar stond de teller wat dat betreft nog op 2,55 miljoen adressen. Dit betekent dat het totaal met maar liefst 96 procent is toegenomen. Zonder context is dit uiteraard een zeer mooie stijging, maar het wordt alleen maar indrukwekkender wanneer je je bedenkt dat het sentiment op de cryptomarkt het afgelopen jaar niet bepaald rooskleurig was.

Ondanks de donkere wolken boven het crypto-land blijven veel LTC-investeerders vasthouden aan hun posities. Wellicht dat de halving van vorige maand een stip op de horizon was. Achteraf bleek het een zogenoemde ‘buy the rumour, sell the news’ evenement te zijn geweest, aangezien de koers in een neerwaartse trend terechtkwam. Bovendien bereikte litecoin in juli, één maand voorafgaand aan de halving, zijn hoogste prijs in meer dan een jaar.

In juli liet IntoTheBlock tevens al weten dat destijds bijna 13 procent van alle LTC in omloop al minimaal 5 jaar onder het stof zat. Dankzij de transparante aard van de blockchain zijn alle transacties voor iedereen inzichtelijk en dus kan er ook bij worden gehouden hoelang een munt niet in beweging is gekomen.

Beide datapunten illustreren het feit dat Litecoin beschikt over een achterban dat vol verwachting uitkijkt naar een bloeiende toekomst.

Advertentie

Litecoin koers

Uiteraard wordt de litecoin koers voor een groot deel beïnvloed door de prestaties van bitcoin (BTC). Terwijl bitcoin momenteel zo’n 13 procent lager staat dan een maand terug, heeft litecoin maar liefst 26 procent in moeten leveren.

Zoals gezegd kon de halving niet als katalysator voor een opwaartse beweging dienen, maar zette het juist een neerwaartse trend in gang. De uiteindelijke daling is natuurlijk niet geheel te danken aan de halving, aangezien bitcoin een week later een flinke uitglijder maakte.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie