Ivo Melchers Ivo Melchers
03/08/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2023 12:00

Litecoin halving succesvol: waarom daalt de koers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin bereikt indrukwekkende mijlpaal: 5 miljoen sterke houders

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Het belangrijke halving-evenement vond gisteren plaats op het Litecoin (LTC) netwerk. Litecoin is, vergelijkbaar met Bitcoin (BTC), een Proof-of-Work (PoW) netwerk dat grofweg iedere vier jaar de beloningen voor miners halveert. Het toevoegen van een nieuw transactieblok levert sinds gisteren 6,25 LTC in plaats van 12,5 LTC op, wat de schaarste van de altcoin vanzelfsprekend ten goede komt. Desondanks staat de litecoin koers met bijna 6 procent in het rood over de afgelopen 24 uur. Wat is de logica hierachter?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Litecoin: sell the news

Het is een bekend fenomeen binnen het investeringslandschap: ‘buy the rumour, sell the news’. Het verwijst naar de prijsstijging die optreedt wanneer een gebeurtenis naar verwachting in de toekomst zal plaatsvinden. Wanneer het nieuws wordt bevestigd kiezen mensen echter vaak eieren voor hun geld. De markt prijst het nieuws als het ware in en dus is de opwaartse potentie op het moment dat het ‘officieel’ wordt gelimiteerd. Vaak heeft het gezegde betrekking op geruchten, maar de halving van Litecoin is ook een mooi voorbeeld.

Nu was het eigenlijk wel zeker dat de block reward gisteren gehalveerd zouden worden, aangezien er in de code geprogrammeerd staat dat het iedere 840.000 transactieblokken plaatsvindt. Desondanks besluiten nog steeds veel investeerders om hun munten te verkopen. De LTC koers staat namelijk met bijna 6 procent onder water in de afgelopen dag en komt momenteel uit op 86 dollar. Het is zelfs de nummer 3 wat betreft hardste dalers op CoinMarketCap.

Litecoin halving

Litecoin kan beschouwd worden als een van de oude rotsen binnen de crypto wereld. In 2011 werd het netwerk opgericht door Charlie Lee om Bitcoin aan te vullen. Het is dan ook gebaseerd op de open-source codebase van Bitcoin en heeft veel overeenkomsten. Het wordt niet voor niets ook wel ‘het digitale zilver’ genoemd terwijl Bitcoin juist vaak de bijnaam van ‘het digitale goud’ krijgt toegeworpen.

De halving vond gisteren plaats toen block 2.520.000 werd bereikt. Simpel gezegd betekent het dat het aantal nieuwe in omloop gebrachte munten met 50 procent is gedaald. Iedere 2,5 minuut wordt er een nieuw transactieblok gemined op de Litecoin blockchain en als gevolg gaan miners er met de beloning én transactiekosten vandoor. Iedere 2,5 minuut zal er vanaf nu dus 6,25 minder LTC in omloop worden gebracht dan voorheen.

 

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie