Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Litecoin Foundation lanceert debetkaart, litecoin (LTC) stijgt verder

Op dit moment is litecoin (LTC) de grootste stijger in de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. En dat is niet zo gek, gisteren kondigde de Litecoin Foundation een nieuwe samenwerking aan. Samen met Bibox en Ternio zal het een litecoin debetkaart uit gaan brengen.

Met de debetkaart, Litecoin BlockCard genaamd, kunnen gebruikers gemakkelijk met litecoin in fysieke winkels of online betalen. Naast litecoin worden ook de altcoins van de twee partners ondersteund door de betaalkaart; Bibox Token (BIX) en Ternio (TERN).

- Advertentie -

De bedrijven hebben ieder een eigen rol binnen de samenwerking. Zo zal Bibox het omwisselen van de cryptocurrencies naar fiat-valuta op zich nemen, Ternio levert de technologie waarop de Litecoin BlockCard gebaseerd is en de Litecoin Foundation zal de adoptie van de betaalkaart gaan stimuleren.

De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, zei over de betaalkaart:

Dit is een geweldige samenwerking voor ons omdat het de missie van de Litecoin Foundation bevordert om meer use-cases te creëren voor het gebruik van Litecoin in het dagelijks leven.

Onlangs breidde cryptocurrency exchange Coinbase haar crypto-betaalkaart uit naar zes Europese landen. Gebruikers kunnen de kaart gebruiken om rechtstreeks vanuit hun wallet met onder andere bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC) te betalen.

Waarschijnlijk mede als gevolg van de aankondiging van de Litecoin BlockCard staat litecoin flink in de plus. De altcoin heeft op dit moment een waarde van $137,44 na in de afgelopen 24 uur met bijna 2,14% te zijn gestegen. De marktkapitalisatie is verdubbeld sinds april en staat op het moment van schrijven op $8,5 miljard.

Analisten verwachten dat met de aanstaande halving in augustus dat de waarde van litecoin nog verder zal gaan stijgen. Op dit moment is de altcoin al een van de best presterende altcoins, echter verwacht Crypto Rand dat LTC wel eens tot $160 kan gaan stijgen.

Heb je gisteren de nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.366,22 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.301,09 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.366,22 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.382,05 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.387,15 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.422,34 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...