Coinbase brengt cryptocurrency betaalpas uit in Nederland

De Coinbase Card, de cryptocurrency debet kaart van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, wordt vandaag uitgebracht in zes Europese landen waaronder Nederland. Dat meldt CNBC op 11 juni.

De Visa betaalpas was al sinds april in Groot-Brittannië beschikbaar en lanceert vandaag in Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Ierland en dus ook Nederland. Klanten van Coinbase kunnen de kaart gebruiken om met cryptocurrencies als bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en litecoin (LTC) te betalen in winkels die Visa accepteren.

De Coinbase Card is gekoppeld aan een app voor mobiele telefoons die beschikbaar is voor Android- en iOS-toestellen. In de app kunnen klanten zelf kiezen met welke cryptocurrency ze willen betalen. Klanten betalen niet direct met cryptocurrency. Coinbase zet automatisch de cryptocurrency om in fiatgeld, in dit geval de euro, en berekent een fee mee in de kosten.

Een fysieke betaalpas wordt ook uitgebracht die gebruikt kan worden om fiatgeld uit geldautomaten te halen. Zeeshan Feroz, CEO van Coinbase UK, zegt het volgende over de Coinbase Card:

Je kunt je boodschappen doen met bitcoin en vervolgens je koffie kopen met litecoin.

Alhoewel het niet precies bekend is hoeveel gebruikers in Groot-Brittannië zich voor deze dienst hebben aangemeld zei Zeeshan Feroz in een interview met CNBC dat er minstens 1.000 kaarten zijn uitgegeven aan klanten.

Eind april kwam naar buiten dat toptennisster Serena Williams geïnvesteerd heeft Coinbase. Het is niet bekend hoe groot haar investering precies is.

Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Satos

4.6/5

€6.792,76 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.770,79 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.764,66 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.747,78 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.693,25 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.704,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.753,07 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.850,10 Kopen
Laatste nieuws