Timo Bult Timo Bult
23/04/2019 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 11:59

Toptennister Serena Williams onthult investering in cryptocurrency exchange Coinbase

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
toptennister_serena_williams_onthult_investering_in_cryptocurrency_exchange_coinbase

De toptennisster Serena Williams heeft in een social media bericht bekendgemaakt dat ze heeft geïnvesteerd in de cryptocurrency exchange Coinbase. Het is niet bekend hoe groot haar investering in de exchange precies is.
De investering in Coinbase is echter niet heel verrassend. Serena William’s echtgenoot is namelijk de Reddit-oprichter Alexis Ohanian. Hij zou al eerder in de exchange hebben geïnvesteerd met zijn eigen investeringsbedrijf, Initialized Capital.
Serena Williams was in 2018 voor de derde keer op rij de best betaalde vrouwelijke topsporter met een jaarinkomen van ruim $18 miljoen. In 2014 richtte ze een speciaal bedrijf op, Serena Ventures, waarmee ze in ongeveer 30 bedrijven investeerde.
Serena Williams investeert in cryptocurrency exchange coinbase
Onder het social mediabericht schreef Williams:

In 2014 lanceerde ik Serena Ventures met de missie om kansen te bieden aan oprichters in een hele reeks industrieën. Serena Ventures investeert in bedrijven die divers leiderschap, individuele empowerment, creativiteit en kansen omarmen.

Coinbase is een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld en wordt op zo’n $8 miljard gewaardeerd. De exchange haalde in oktober vorig jaar nog zo’n $300 miljoen op tijdens een investeringsronde. Het is onduidelijk tijdens welke ronde Williams haar investering in het bedrijf deed.
De cryptocurrency– en sportwereld zijn al eerder met elkaar in aanraking gekomen. Zo overwoog sporting Clube de Portugal, een Portugese voetbalclub om een Initial Coin Offering (ICO) te houden.
Daarnaast promootte de populaire vechter Floy Mayweather in 2017 het Centra ICO crypto-project. Mayweather zou daarvoor ook Stox ICO hebben gepromoot, een startup die analyses van ICO’s uitvoert. De bokser kwam later flink in de problemen als gevolg van zijn berichten. Zo kreeg hij een aantal fikse boetes opgelegd door de Securities and Exchange Commission (SEC).
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gelezen? Zo niet, klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie