Coinbase lanceert cryptocurrency Visa betaalkaart voor Verenigd Koninkrijk en Europa

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase heeft de “Coinbase Card” gelanceerd voor haar klanten in Verenigd Koninkrijk, zo meldt het bedrijf in een blogpost gepubliceerd op 10 april.

De Coinbase Card is een Visa betaalkaart waarmee Britse klanten met cryptocurrency kunnen betalen in winkels en online. De Coinbase Card zet automatisch de cryptocurrency van klanten om in fiat-geld zodat het gebruikt kan worden om aankopen te doen.

Momenteel is de Coinbase debet kaart alleen beschikbaar voor klanten uit het Verenigd Koninkrijk, maar de cryptocurrency-exchange geeft in de blogpost aan dat het van plan is om de kaart binnenkort in meer Europese landen te lanceren. Er zijn momenteel geen plannen om de debet kaart buiten Europa beschikbaar te stellen.

De Coinbase Card ondersteunt alle cryptocurrencies die beschikbaar zijn op de exchange van Coinbase waaronder bitcoin (BTC), ether (ETH), xrp (XRP) en litecoin (LTC).

Verder heeft Coinbase een nieuwe app voor de betaalkaart gelanceerd voor Android en iOS. In de app kunnen klanten kiezen welke cryptocurrency-wallet zij willen gebruiken om mee te betalen. Tevens kan men transactieoverzichten en bestedingscategorieën bekijken in de app.

De Coinbase Card kost £4,95, oftewel €5,74. Coinbase geeft aan dat het deze kosten voor de eerste 1.000 klanten zal kwijtschelden.

Dit niet de eerste keer is dat een cryptocurrency debet kaart op de markt wordt uitgebracht, maar het grote verschil tussen de Coinbase Card en andere cryptocurrency betaalkaarten is dat men de kaart niet eerst van te voren hoeft op te laden. Gebruikers kunnen direct hun cryptocurrency vanuit hun wallets gebruiken.

Met de Coinbase Card neemt Coinbase eventueel een belangrijke stap in de richting van de bruikbaarheid en adoptie van cryptocurrency in de echte wereld waarmee het toont dat cryptocurrencies niet alleen valuta zijn om te “HODLen.”

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€42.375,80 Kopen
1
Bitvavo
€41.590,70 Kopen
2
Litebit
€42.071,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
€42.074,40 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin Max: Dit is waarom bitcoin op een koers van €40.000 nog heel goedkoop is

Veel mensen hebben na de enorme run van bitcoin het gevoel dat ze de boot gemist hebben. Met een bitcoin koers van over de...

Bitcoin whales verkopen enorme hoeveelheden BTC in februari, waarom?

Volgens Glassnode hebben zogeheten bitcoin whales grote hoeveelheden bitcoin (BTC) in februari gelost. Dat meldt het onderzoeksbedrijf in een wekelijks rapport, gepubliceerd op 22...

Brave onthult DeFi plannen met roadmap 2.0, dit wil de privacy browser gaan doen

Brave, de op privacy gerichte blockchain internetbrowser, gaat de decentralized finance (DeFi) markt omarmen. Het team achter de browser wil een zogenaamde decentrale cryptocurrency-exchange,...

Twitter CEO’s Square investeert nog eens $170 miljoen in Bitcoin (BTC)

Square, het betalingsbedrijf van Twitter CEO Jack Dorsey, heeft nog eens $170 miljoen aan bitcoin (BTC) gekocht. Dat kondigt de financiële dienstverlener op 23...

Bitcoin (BTC) koers veert op na positief teken, deze altcoin stijgt +30%!

De afgelopen 24 uur konden we weer een beetje op adem komen na de gekke dagen waarin bitcoin (BTC) tientallen procenten onderuitging. Vandaag zien...

Cardano (ADA) lanceert in de komende maanden “een hoop smart contract dingen”

Cardano (ADA) zal de komende maanden een aantal belangrijke updates door gaan maken. Dit zegt Cardano-oprichter Charles Hoskinson in een recent interview met Financial...